Η κλασική Porsche 904 GTS του Robert Redford βγαίνει σε δημοπρασία από τον Bonham's

Μία από τις πιο κομψές Porsche όλων των εποχών, μια 904 GTS του 1964 που κάποτε ανήκε στον Robert Redford, πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 3 Φεβρουαρίου από τον οίκο Bonhams. Πρόκειται για ένα από τα 106 μοντέλα που κατασκευάστηκαν συνολικά και αναμένεται να «πιάσει» το 1,5 εκατ. ευρώ.
Η κλασική Porsche 904 GTS του Robert Redford βγαίνει σε δημοπρασία από τον Bonham's

Μια εξαιρετικά σπάνια Porsche 904 GTS του 1964 που ανήκε στο παρελθόν στον βραβευμένο ηθοποιό Robert Redford αλλά και τον Steve Earl, τον πατέρα των vintage αγώνων αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί κορωνίδα της ετήσιας δημοπρασίας αυτοκινήτων Les Grandes Marques du Monde a Paris του οίκου Bonhams.

Διαβάστε ακόμα: Το ακριβότερο αυτοκίνητο που δημοπρατήθηκε πέρυσι είναι μια McLaren F1 του '95

Ευρέως αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο κομψά Porsche που κυκλοφόρησαν ποτέ, αυτό το καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τον μεγαλύτερο γιο τής Ferry Porsche, «Butzi», ενώ το αμάξωμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία αεροσκαφών Heinkel.

Εικόνα
Η Porsche 904 GTS Coupe θα δημοπρατηθεί στις 3 Φεβρουαρίου από τον οίκο Bonhams (Πηγή: Bonhams)

Η 904 GTS Coupe του 1964 αποτέλεσε και την τελευταία αγωνιστική έκδοση της τετρακύλινδρης σειράς της Porsche. Όχι μόνο πήρε τις δύο πρώτες θέσεις στον αγώνα Targa Florio εκείνης της χρονιάς, αλλά ήταν επίσης δεύτερη στο Ράλι Μόντε Κάρλο του 1965 και σημείωσε πολλές νίκες κατηγορίας, εκτός από πολλές άλλες αγωνιστικές επιτυχίες.

Εικόνα
Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα SOHCν 1.991 κυβικών εκατοστών και 180 ίππων (Πηγή: Bonhams)

Με αριθμό πλαισίου 904 012, αυτή η σπάνια ομορφιά τροφοδοτείται από έναν επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα SOHCν 1.991 κυβικών εκατοστών, διαθέτει κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και αποδίδει 180 ίππους. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις απαιτήσεις έγκρισης της FIA, έπρεπε να κατασκευαστούν τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δρόμο. Η Porsche παρήγαγε 106.

Η Porsche 904 GTS Coupe θα δημοπρατηθεί στις 3 Φεβρουαρίου από τον οίκο Bonhams, ως μέρος της θεματικής ενότητας Les Grandes Marques du Monde a Paris. Η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» προϋπολογίζεται σε 1.300.000 με 1.500.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για το σπάνιο αυτοκίνητο αλλά και για τη δημοπρασία μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Bonham's, κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ