Κασέτες ηχογράφησης: Ξαναβγαίνουν στην αγορά από την εταιρεία TASCAM

Η TASCAM, η εταιρεία που εδώ και 50 χρόνια κρατά τον τίτλο του άρχοντα ηχογράφησης, σε συνεργασία με τη National Audio Company, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή κασετών, εισάγει μια νέα γενιά κασετών ηχογράφησης για τα κασετόφωνα Portastudio. Η καρδιά των οπαδών της high Fidelity αρχίζει ήδη να χτυπά γρήγορα.
Κασέτες ηχογράφησης: Ξαναβγαίνουν στην αγορά από την εταιρεία TASCAM

Παρά το καθημερινό μπαράζ καινοτομίας που λαμβάνει χώρα καθημερινά στη βιομηχανία ήχου, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που λαχταρούν τις «παλιές καλές μέρες».

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο SMS που στάλθηκε το 1992 αξίζει τώρα 200.000 δολάρια

Σίγουρα, τα ψηφιακά αρχεία ήχου είναι πιο αποτελεσματικά και αποτελούν πλέον τον κανόνα, πολλοί ωστόσο πιστοί της high fidelity εξακολουθούν να αρνούνται να υποκύψουν στα αρχεία MP3, και συνεχίζουν να επιλέγουν την αναλογική οδό.
Δεν μιλάμε για βινύλιο, παρεμπιπτόντως. Μιλάμε για κασέτες, την τελική μορφή στη μακρά εξέλιξη της αναλογικής μουσικής. Η γενναία εταιρεία που επάξια κρατάει εδώ και 50 χρόνια τον τίτλο του άρχοντα ηχογράφησης είναι η TASCAM, η οποία τώρα εισάγει μια νέα γενιά κασετών για τα κασετόφωνα Portastudio.

Η κασέτα TASCAM 424 Studio Master High Bias Type II ήταν ένα κοινό πόνημα μεταξύ της TASCAM και της National Audio Company, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κασετών και ο μεγαλύτερος αντιγραφέας κασετών ηχογραφημένης μουσικής στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι η κασέτα αποτελεί μια απαρχαιωμένη μορφή εγγραφής, η TASCAM εφάρμοσε τη σύγχρονη τεχνολογία κατά την κατασκευή της κασέτας TASCAM 424.

Για να φτιάξει τη νέα κασέτα, η TASCAM κατασκεύασε ένα χειροποίητο καλούπι χρησιμοποιώντας παραδοσιακή χύτευση με έγχυση, και τρισδιάστατη εκτύπωση για να δημιουργήσει εκ νέου το αρχικό κέλυφος TEAC, με μικροσκοπικούς χρυσούς τροχούς από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Παρόλο που οι νέες κασέτες TASCAM 424 θυμίζουν πολύ τις παλιές, στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ καθώς για την κατασκευή των ταινιών χρησιμοποιήθηκαν εναλλακτικά υλικά.

Εικόνα

Για τη δημιουργία της ταινίας εγγραφής στις κασέτες μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο είδη μαγνητικών οξειδίων που είναι διαθέσιμα σήμερα. «Ταιριάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τα κασετόφωνα Portastudios, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε διαθέσιμα το 2021», λέει ο Steve Stepp, πρόεδρος της National Audio Company. Αυτή η διαφορά στα υλικά της ταινίας, σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν από τη μεριά τους λίγο fine tuning, όταν ηχογραφούν στο σπίτι.

Είτε είναι κάποιος φανατικός των vintage τρόπων ηχογράφησης είτε όχι, το να υπάρχουν εταιρείες που συνεργάζονται για να διατηρήσουν έναν τύπο τεχνολογίας που εισήγαγε τη μουσική σε εκατομμύρια ανθρώπους, είναι σίγουρα αξιέπαινο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TASCAM, η κασέτα TASCAM 424 Studio Master High Bias Type II θα κυκλοφορήσει σύντομα. Μέχρι τότε μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες στο website της εταιρείας κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ