New Balance και Netflix μόλις έφτιαξαν ένα ζευγάρι sneakers από μετεωρίτη

H New Balance, σε συνεργασία με το Netflix, παρουσίασε ένα από τα πιο ακριβά ζευγάρια sneakers στον κόσμο. Στο σχέδιό τους διαθέτουν κομμάτια πραγματικού μετεωρίτη, φτιάχτηκαν με αφορμή την ταινία «Don't Look Up» με τη Jennifer Lawrence και τον Leonardo DiCaprio και πρόκειται να πωληθούν από τον οίκο Sotheby's για 10.000 βρετανικές λίρες.
New Balance και Netflix μόλις έφτιαξαν ένα ζευγάρι sneakers από μετεωρίτη

Σε όποια λίστα και να ψάξετε με τα ακριβότερα αθλητικά παπούτσια που έχουν πουληθεί ποτέ, δύσκολα θα βρείτε ένα ζευγάρι New Balance ανάμεσά τους.

Διαβάστε ακόμα: Τα Nike Air Ships του Τζόρνταν είναι τα πιο ακριβά αθλητικά που δημοπρατήθηκαν ποτέ

Περισσότερο γνωστή για τα προσιτά και αγαπημένα sneakers που προτιμά να φορά ο ηθοποιός Timothée Chalamet, καθώς και για πολυτελείς συνεργασίες με εταιρείες όπως η Casablanca και ο Aimé Leon Dore, η New Balance, από το 1907 που ιδρύθηκε στη Βοστώνη, δεν λάνσαρε ποτέ ένα ζευγάρι πρωτοποριακών, ασυνήθιστων ή ιδιαίτερα ακριβών αθλητικών παπουτσιών.

Εικόνα

Ήταν έκπληξη, λοιπόν, όταν αυτό το Σαββατοκύριακο το Netflix παρουσίασε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο, το οποίο, με τη σειρά του, πιθανότατα να εξασφαλίσει στη New Balance μια θέση στους καταλόγους που προαναφέραμε.

Εικόνα

Για να συμπέσουν με την κυκλοφορία του «Don't Look Up» του Adam McKay, η New Balance συνεργάστηκε με το Netflix που είναι ο διανομέας της ταινίας. Το αντικείμενο αυτής της σύμπραξης; Η δημιουργία των «Dibiasky», ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, το οποίο περιλαμβάνει πάνελ παλλασίτη, υλικό δηλαδή από πραγματικό μετεωρίτη που ανακαλύφθηκε στην ξηρή κοίτη του ποταμού Hekandue, στην περιοχή Magadan της Ρωσίας, και πιστεύεται ότι προήλθε από έναν αστεροειδή ηλικίας 4,5 δισ. ετών που διαλύθηκε πάνω από τη Γη.

Εικόνα

Που κολλάνε τώρα τα παπούτσια από μετεωρίτη με την ταινία του Netflix; Το «Don't Look Up» αφηγείται την ιστορία της Kate Dibiasky, μιας φοιτήτριας αστρονομίας (στο ρόλο η Jennifer Lawrence), και του Randall Mindy (ενσαρκώνεται από τον Leonardo DiCaprio), οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι ένας κομήτης πρόκειται να συγκρουστεί με τον πλανήτη Γη.

Το Netflix και η NB στρατολόγησαν τον σχεδιαστή Matt Burgess από το Μάντσεστερ, ιδρυτή της υπηρεσίας προσαρμογής αθλητικών παπουτσιών MattB Customs, για να δημιουργήσει το μοναδικό αυτό ζευγάρι. Ο Burgess πήρε τη μίνιμαλ σιλουέτα New Balance 550 σε λευκό και γκρι χρωματισμό -έκδοση ήδη σπάνια στον κόσμο των αθλητικών παπουτσιών- και την επικάλυψε με κεχριμπαρένια και σμαραγδένια απόχρωση ολιβίνης και θραύσματα περίδοτου από τον μετεωρίτη Seymchan. Το αποτέλεσμα; Ένα ζευγάρι sneakers μοναδικό στον κόσμο.

Αν, πάντως, τα βάλατε στο μάτι, μην ψάχνετε αδίκως. Τα «εξωγήινα» αθλητικά θα πωληθούν από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's με έδρα το Λονδίνο, στις 17 Δεκεμβρίου 2021 στις 17:00, για 10.000 βρετανικές λίρες (11.700 ευρώ περίπου) με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν προς όφελος της οργάνωσης WWF για την προστασία της άγριας ​​ζωής). Με αυτήν την τιμή, τα «Dibiasky» καθιστώνται όχι μόνο τα πιο ακριβά παπούτσια New Balance που υπάρχουν, αλλά και ένα από τα ακριβότερα σχέδια αθλητικών παπουτσιών από οποιαδήποτε μάρκα, ή τουλάχιστον οποιαδήποτε μάρκα στο γνωστό σύμπαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ