Ακίνητα κάτω από 300.000 δολάρια για χειμερινές εξορμήσεις σκι στις ΗΠΑ

Αν το σκι είναι το αγαπημένο σας άθλημα και το χιόνι το αγαπημένο σας σκηνικό ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κοιτάτε σπίτια σε αντίστοιχους προορισμούς!
Ακίνητα κάτω από 300.000 δολάρια για χειμερινές εξορμήσεις σκι στις ΗΠΑ

Βέβαια, η αγορά ενός σπιτιού είναι κάτι που συνήθως απαιτεί πολύ σκέψη και χρόνο για έρευνα και διαδικαστικά, όμως η έναρξη της χειμερινής περιόδου, για τα χιονοδρομικά κέντρα ανά τον κόσμο, κάνει την ιδέα ενός ακινήτου σε «προορισμό για σκι» ιδιαίτερα θελκτική!

Σύμφωνα με το Marketwatch, παρότι οι τιμές ακινήτων σε ορισμένες περιοχές έχουν αυξηθεί σημαντικά υπάρχουν ακόμα ακίνητα «ιδανικά για σκιέρ» που κυμαίνονται κοντά στις 300.000 δολάρια ή και λιγότερα.

Διαβάστε επίσης: Ονειρικά ακίνητα στο Μανχάταν για... μεγάλα πορτοφόλια

Δείτε πέντε πόλεις κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα που μπορείτε να βρείτε σπίτι για τις χειμερινές σας εξορμήσεις στις ΗΠΑ:

Τάνερσβιλ, Νέα Υόρκη

Εικόνα
Hunter Mountain Ski Resort - Φωτογραφία: Shutterstock

Μια γραφική ορεινή πόλη με μικρά εστιατόρια και καταστήματα, μόλις λίγα μίλια μακριά από το Hunter Mountain Ski Resort, το οποίο είναι γνωστό και ως «την παγκόσμια πρωτεύουσα του χιονιού» με 67 μονοπάτια, μια κορυφή στα 3.200 πόδια και μια σχολή για σκι και snowboarding που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Και όλα αυτά μόλις 2-3 ώρες διαδρομής από την πόλη της Νέας Υόρκης.

Μέση τιμή ακινήτων: 289.000 δολάρια
Πληθυσμός: 513
Κόστος ζωής: 8,9% χαμηλότερα από το μέσο όρο των ΗΠΑ

Μπουν, Αϊόβα

Εικόνα
Μια πόλη για όσους αγαπούν το χιόνι - Φωτογραφία: Shutterstock

Σε απόσταση λιγότερο από μία ώρα μακρυά από την αναγνωρίσιμή πόλη Ντες Μόινς, το Μπουν είναι ένα μέρος που αξίζει να αγοράσει κανεί ακίνητο, αν ο ίδιος και η οικογένεια του αγαπούν το σκι. Η περιοχή φιλοξενεί το Seven Oaks Recreation, με 11 μονοπάτια για σκι. Το βουνό είναι μικρό με την κορυφή να βρίσκεται μόλις στα 975 πόδια, όμως κέρδισε το βραβείο 2020 National Outstanding Small Alpine Ski Patrol.

Μέση τιμή ακινήτων: 122.000 δολάρια
Πληθυσμός: 12.407
Κόστος ζωής: 19,2% χαμηλότερα από το μέσο όρο των ΗΠΑ

Γουίλμινγκτον, Βερμόντ

Εικόνα
Χιονισμένο τοπίο στο Γουίλμινγκτον στο Βερμόντ - Φωτογραφία: Shutterstock

Στα νότια του Mount Snow, το Γουίλμινγκτον προσφέρει εύκολη πλόσβαση στις βουνοπλαγιές και αίσθηση χαλαρότητας σε μια μικρή πόλη με λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Του βουνό φιλοξενεί επίσης την Mount Snow Academy,μία αλπική σχολή για freeskiing και snowboarding.

Μέση τιμή ακινήτων: 299.400 δολάρια
Πληθυσμός: 1.786
Κόστος ζωής: 4,6% χαμηλότερα από το μέσο όρο των ΗΠΑ

Λίντβιλ, Κολοράντο

Εικόνα
Χειμερινή εξόρμηση σε χιονοδρομικό κέντρο - Φωτογραφία: Shutterstock

Το Κολοράντι έχει μερικές από τις πιο πολυτελείς και ακριβές χιονοδρομικές ορεινές πόλεις για τους φίλους του σκο, όπως το Βέιλ και το Άσπεν, ονόματα αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο, όμως εκεί κοντά υπάρχουν ακόμα μικρές πόλεις που είναι πιο προσιτές οικονομικά, αλλά το ίδιο όμορφες!

Μέση τιμή ακινήτων: 290.800 δολάρια
Πληθυσμός: 2.773
Κόστος ζωής: 0,1% χαμηλότερα από το μέσο όρο των ΗΠΑ

Ανακόντα - Ντιρ Λοτζ, Μοντάνα

Εικόνα
Φάρμα στη Μοντάνα - Φωτογραφία: Shutterstock

Η Discovery Ski Area είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές αλπικές περιοχές στις ΗΠα με 67 βουνοπλαγιές, μια κορυφή με ύψος 8.158 ποδιών και μια διεθνώς αναγνωρισμένη σχολή που εκπαιδεύει νέους αθλητές του σκι.

Μέση τιμή ακινήτων: 137.500 δολάρια
Πληθυσμός: 9.204
Κόστος ζωής: 22,6% χαμηλότερα από το μέσο όρο των ΗΠΑ