Kanye West: Θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Virgil Abloh στο τιμόνι της Louis Vuitton

Φήμες που κυκλοφόρησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα θέλουν τον διάσημο ράπερ και πρώην σύζυγο της Kim Kardashian, Kanye West, να πιστεύει ότι είναι «καθήκον» του να συνεχίσει τη δουλειά του Virgil Abloh στη Louis Vuitton.
Kanye West: Θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Virgil Abloh στο τιμόνι της Louis Vuitton

Σούσουρο έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες από τις φήμες ότι ο Kanye West αντικαθιστά τον αείμνηστο Virgil Abloh ως ο επόμενος δημιουργικός διευθυντής της Louis Vuitton Men. Η πληροφορία δημοσιεύθηκε σε δημοφιλή ταμπλόιντ, καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες, όπως το Hypebeast και το Highsnobiety, μόλις 11 ημέρες μετά την είδηση του θανάτου του εκλιπόντος σχεδιαστή.

Διαβάστε ακόμα: Louis Vuitton και Nordstrom λεηλατήθηκαν από ορδές ληστών «πολυτελείας»

Πριν από τον ρόλο του Abloh στη Louis Vuitton, οι δυο τους ήταν μακροχρόνιοι συνεργάτες. Είχαν υπηρετήσει μάλιστα και οι δύο ως ασκούμενοι στον ιταλικό οίκο μόδας Fendi, το 2009, περίοδος που σηματοδότησε την αρχή της δεκαετούς φιλίας τους.

Εικόνα
O ηθοποιός Idris Elba μιλάει για τον εκλιπόντα Virgil Abloh κατά τη διάρκεια των Fashion Awards 2021 στις 29 Νοεμβρίου 2021 στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο (Πηγή: Getty Images)

Το Hypebeast ανέφερε: «Ο Kanye είναι συντετριμμένος με τον θάνατο του Virgil λόγω της πολυετούς φιλίας και στενής συνεργασίας. Μοιράζονταν ένα παρόμοιο όραμα και τώρα ο Kanye νιώθει ότι οφείλει στον Virgil να συνεχίσει τη δουλειά του στη Louis Vuitton». Λαμβάνοντας υπόψη το κοινό παρελθόν του West και του Abloh, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ράπερ αισθάνεται έτσι.

Πέρα από τα κοινά τους σχέδια, ο Abloh ακολούθησε το προσωπικό του όραμα με το λανσάρισμα της δικής του φίρμας Off-White το 2013. Το 2018, ο Abloh έγινε ο πρώτος μαύρος Αμερικανός δημιουργικός διευθυντής σε γαλλικό οίκο μόδας πολυτελείας όταν διορίστηκε στη Louis Vuitton.

Η αρχική ανώνυμη «πληροφορία» που πυροδότησε την είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν προέρχεται από τη Louis Vuitton, τη μητρική της εταιρεία LVMH ή ακόμη και αν πρόκειται για τον ίδιο τον Kanye West. Επιπλέον, ο ράπερ δεν έχει απαντήσει ούτε στο αίτημα της Daily Mail για σχόλιο.

Εικόνα
 Ο ράπερ Wizkid αποτίει φόρο τιμής στον Virgil Abloh κατά τη διάρκεια συναυλίας στην O2 Arena στο Λονδίνο, στις 28 Νοεμβρίου 2021 (Πηγή: Getty Images)

Πέρα από τον ασεβή συγχρονισμό, οι φήμες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μάλλον με αρκετή δόση καχυποψίας, μέχρι τουλάχιστον να προκύψει κάτι ουσιώδες. Ο πρόεδρος της Louis Vuitton, Michael Burke, τόνισε πρόσφατα ότι η ομάδα σχεδίασης είναι σε θέση να προγραμματίσει την επίδειξη μόδας του πολυτελούς οίκου για τη συλλογή Καλοκαίρι 2022 χωρίς αντικαταστάτη στη θέση του εκλιπόντος σχεδιαστή. «Το προσωπικό δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον Ιούνιο», δήλωσε εμφατικά ο Burke, σημειώνοντας ότι η αναζήτηση του διαδόχου του Abloh θα είναι μια αργή, στοχαστική διαδικασία.

Έχει παρέλθει μια εβδομάδα από τότε που ο Virgil Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής ανδρικών ενδυμάτων στη Louis Vuitton, πέθανε μετά από μια ιδιωτική μάχη με τον καρκίνο. Ο σχεδιαστής είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τη spin-off συλλογή του για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2022 στην έκθεση Miami Art Basel την περασμένη Τρίτη, στις 30 Νοεμβρίου. Παρά τον πρόωρο χαμό του, η επίδειξη πραγματοποιήθηκε, και η παρουσίαση της πασαρέλας μετατράπηκε σε φόρο τιμής στη δημιουργικότητα του Abloh.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ