Η αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage Zagato του Mr Bean ζητά αγοραστή

Μια μοναδική στο είδος της Aston Martin V8 Vantage Zagato, την οποία είχε μετατρέψει σε αυτοκίνητο αγώνων ο γνωστός ως Mr Bean, Βρετανός ηθοποιός Rowan Atkinson βγαίνει τώρα προς πώληση. Με αριθμό πλαισίου 20013, είναι το μοναδικό από τα 50 «κομμάτια» που κατασκευάστηκαν που διαθέτει τέτοιες προδιαγραφές.
Η αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage Zagato του Mr Bean ζητά αγοραστή

Αξιωμα 1ο: Κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζει η Aston Martin είναι ξεχωριστό. Αξίωμα 2ο: Όπως και άλλες μάρκες εξωτικών αυτοκινήτων, μερικά από τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας είναι λίγο πιο ιδιαίτερα από άλλα.

Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη Aston Martin Valkyrie μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Με μόλις 50 «κομμάτια», τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 1986 και 1990, το κουπέ V8 Vantage Zagato είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αλλά ακόμη και ανάμεσα σε αυτά τα 50 σπάνια Grand Tourer ιταλικού στυλ, ένα είναι το πιο εξαιρετικό: εκείνο με τον αριθμό πλαισίου 20013, ένα μοναδικό στο είδος του μοντέλο που διατίθεται τώρα προς πώληση.

Εικόνα
Η συγκεκριμένη Aston Martin V8 Vantage Zagato του 1986 ήταν το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής (Πηγή: PIstonHeads)

Το συγκεκριμένο Aston Martin V8 Vantage Zagato του 1986 είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους. Ήταν το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής και ανήκε στον ηθοποιό Rowan Atkinson –τον γνωστό Mr. Bean - ο οποίος αγόρασε το αυτοκίνητο μεταχειρισμένο το 1989.

Εικόνα
Ο Atkinson έτρεξε ο ίδιος το αυτοκίνητο σε αγώνες για πάνω από μια δεκαετία πριν το τρακάρει το 2001 (Πηγή: PIstonHeads)

Ο Atkinson, διάσημος λάτρης του αυτοκινήτου, μετέτρεψε το όχημα με αγωνιστικές προδιαγραφές AMOC C2 Class «Mildly Modified» από την Aston Martin Works (το μοναδικό V8 Vantage Zagato που υποβλήθηκε ποτέ σε τέτοια μετατροπή), καθιστώντας το πιθανότατα την πιο συντονισμένη έκδοση του αυτοκινήτου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Εικόνα
Το αυτοκίνητο απέκτησε αγωνιστικές προδιαγραφές AMOC C2 Class «Mildly Modified» από την Aston Martin Works (Πηγή: PIstonHeads)

Το αυτοκίνητο «έριξε» βάρος, από 1.600 σε 1.485 κιλά, ενώ η απόδοση του κινητήρα V8 5,3 λίτρων αυξήθηκε στους 482 από 430 ίππους. Στο αυτοκίνητο προστέθηκαν επίσης φρένα και αναρτήσεις αγωνιστικού τύπου. Ο Atkinson έτρεξε ο ίδιος το αυτοκίνητο για πάνω από μια δεκαετία πριν το τρακάρει το 2001, οπότε και το ξανάφτιαξε για να το πουλήσει.

Εικόνα
Για να τρέξει στους αγώνες το αυτοκίνητο «έριξε» βάρος, από 1.600 σε 1.485 κιλά, ενώ η απόδοση του κινητήρα V8 5,3 λίτρων αυξήθηκε στους 482 από 430 ίππους (Πηγή: PIstonHeads)

Πιο πρόσφατα, ένας νεότερος ιδιοκτήτης, το 2016, είχε παρέμβει και πάλι στο αυτοκίνητο για να το κάνει πιο φιλικό για χρήση στο δρόμο, αλλά τα ιδιόμορφα αγωνιστικά υλικά και ο ισχυρός κινητήρας παρέμειναν ως είχαν.

Εικόνα
Αν και ο επόμενος ιδιοκτήτης έκανε το αυτοκίνητο πιο φιλικό για χρήση στο δρόμο, ο κινητήρας και κάποια αγωνιστικά χαρακτηριστικά έχουν παραμείνει ως είχαν (Πηγή: PIstonHeads)

Το μοναδικό Aston Martin V8 Vantage Zagato πωλείται τώρα μέσω του Βρετανού αντιπροσώπου Dylan Miles και της PistonHeads. Η τιμή γνωστοποιείται μόνο κατόπιν αιτήματος, γι' αυτό αν επικοινωνήσετε μέσω της ιστοσελίδας της Pinstonheads κάνοντας κλικ εδώ, αφήστε τους ένα μήνυμα ότι έχετε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ να κάψετε.