Spend it: Η πρώτη Aston Martin Valkyrie μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Έπειτα από έναν αιώνα στο «κυνήγι» της ταχύτητας, η Aston Martin έφτιαξε επιτέλους ένα hypercar. Η πρώτη μονάδα της πολυαναμενόμενης Aston Martin Valkyrie μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Οι παραδόσεις των πρώτων 150 παραγγελιών θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Spend it: Η πρώτη Aston Martin Valkyrie μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Η πρώτη Aston Martin Valkyrie βγήκε από τη γραμμή παραγωγής την Πέμπτη, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας τολμηρής νέας εποχής για τη βρετανική φίρμα. Το πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο, το οποίο θα περιοριστεί σε μόλις 150 κομμάτια, έχει πλέον εισέλθει σε πλήρη παραγωγή, με προγραμματισμένες παραδόσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμα: «Άδειασαν τα ράφια» στην Bugatti - Έχουν απομείνει μόνο 40 Chiron

«Η ολοκλήρωση του πρώτου μας supercar είναι μια εξαιρετική στιγμή για εμάς», δήλωσε ο CEO της Aston Martin, Tobias Moers. «Το πρόγραμμα της Aston Martin Valkyrie κάνει περήφανους όλους όσοι έχουν δουλέψει γι' αυτό στο όριο. Η δέσμευση στο όνειρο έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά απίστευτο αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο F1 για το δρόμο».

Εικόνα
«Η ολοκλήρωση του πρώτου μας supercar είναι μια εξαιρετική στιγμή για εμάς», δήλωσε ο CEO της Aston Martin, Tobias Moers (Πηγή: Aston Martin)

Πράγματι, το υβριδικό μοντέλο -πνευματικό τέκνο της Aston Martin και της Red Bull Racing- συνδυάζει τη δύναμη και την τεχνολογία ενός μονοθεσίου της Formula 1. Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, το εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα έχει τελειοποιηθεί με στόχο την απόλυτη απόδοση. Για την ακρίβεια, ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που η αεροδυναμική του φέρεται να δημιουργεί 1.800 κιλά κάθετης δύναμης.

Εικόνα
Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, το εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα έχει τελειοποιηθεί με στόχο την απόλυτη απόδοση (Πηγή: Aston Martin)

Κάτω από το καπό, η Valkyrie είναι εφοδιασμένη με έναν ατμοσφαιρικό V-12 κινητήρα που είναι ικανός να παράγει 1.000 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων επιπλέον. Αυτό μετατρέπει το μοντέλο σε έναν πραγματικό πύραυλο δρόμου που διαθέτει συνολικά 1.160 ίππους και δυνατότητα 10.500 στροφών το λεπτό.

Εικόνα
O ατμοσφαιρικός V-12 κινητήρας της Valkyrie αποδίδει 1.160 ίππους και 10.500 στροφές το λεπτό (Πηγή: Aston Martin)

Όπως όλα τα αυτοκίνητα της Aston Martin, η Valkyrie κατασκευάζεται εξολοκλήρου χειροποίητα στην κεντρική μονάδα παραγωγής Gaydon της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Warwickshire της Αγγλίας. Μια ομάδα τεχνικών υψηλής εξειδίκευσης αφιερώνουν περίπου 2.000 ώρες σε κάθε μοντέλο, προτού αυτό δοκιμαστεί στη συνέχεια στην πίστα του Silverstone κοντά στο Northampton της Αγγλίας. Να θυμίσουμε ότι η Aston Martin είχε δοκιμάσει τρία πρωτότυπα του υβριδικού υπεραυτοκινήτου πέρυσι, στην ίδια πίστα, με τους οδηγούς της Formula 1 Max Verstappen και Alex Albon στο τιμόνι.

Εικόνα
Όπως όλα τα αυτοκίνητα της Aston Martin, η Valkyrie είναι εξολοκλήρου χειροποίητη (Πηγή: Aston Martin)

Για να δει η Valkyrie το τέλος της γραμμής παραγωγής χρειάστηκε μισή δεκαετία επίπονης δουλειάς. Η αρχική ιδέα, με την κωδική ονομασία AM-RB 001, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2016. Σήμερα, ο «πύραυλος εδάφους» αξίας 3,25 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στο δρόμο για να συναντήσει τους ιδιοκτήτες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ