Little Pipe Cay: Ιδιωτικό νησί-φορολογικός παράδεισος στις Μπαχάμες ζητά αγοραστή

Τα ιδιωτικά νησιά ήταν ανέκαθεν πόλος έλξης για τους υπερπλούσιους. Πόσο μάλλον τα ιδιωτικά νησιά σε φορολογικούς παραδείσους. Ένα από αυτά, που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον των δισεκατομμυριούχων, είναι το Little Pipe Cay στις Μπαχάμες, που βγήκε πρόσφατα προς πώληση αντί 100 εκατ. δολαρίων. 
Little Pipe Cay: Ιδιωτικό νησί-φορολογικός παράδεισος στις Μπαχάμες ζητά αγοραστή

Το ιδιωτικό νησί των 40 στρεμμάτων καταχωρήθηκε για πρώτη φορά προς πώληση το 2018 για 85 εκατ. δολάρια, και σε μόλις 3 χρόνια αύξησε την αξία του κατά 15 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τους πράκτορες της μεσιτικής εταιρείας Eklund-Gomes που έχει αναλάβει την πώληση, η αύξηση της τιμής οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση τέτοιων ακινήτων στις κοντινές των ΗΠΑ αγορές, καθώς και στην επίδραση των κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Διακοπές στο Moskito Island του Ρίτσαρντ Μπράνσον

«Η τιμή αντανακλά την απίστευτη άνοδο που βλέπουμε στις αξίες των πολυτελών κατοικιών, ειδικά σε μέρη κοντά στις Μπαχάμες, όπως το Μαϊάμι και το Παλμ Μπιτς», δήλωσε ο Fredrik Eklund στο Forbes. «Ποτέ δεν έχω δει πιο ισχυρή αγορά ακινήτων, και οι Μπαχάμες -ως δημοφιλής φορολογικός παράδεισος για τα κρυπτονομίσματα-, δικαιολογούσαν ακόμη μεγαλύτερη τιμή».

Εικόνα
Το ιδιωτικό νησί των 40 στρεμμάτων καταχωρήθηκε για πρώτη φορά προς πώληση το 2018 για 85 εκατ. δολάρια (Πηγή: Eklund/Gomes)

Επιπλέον, με την πανδημία του κορονοϊού να μαίνεται ακόμη, η αναζήτηση ιδιωτικών νησιών εντάθηκε, εν μέρει επειδή οι πλούσιοι ταξιδιώτες προτιμούν να έχουν το δικό τους απομονωμένο παράδεισο, που θα εγγυάται την ασφάλεια των ίδιων και των οικογένειών τους.

Εικόνα
Οι εσωτερικοί χώροι εκτείνονται συνολικά σε 6.114 τετραγωνικά μέτρα και όλα τα δωμάτια διαθέτουν εξαιρετικά πολυτελή επίπλωση (Πηγή: Eklund/Gomes)

Το Little Pipe Cay αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον αείμνηστο επιχειρηματία Michael Dingman ως μέρος για επανασύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους. Σήμερα, το νησί έχει 22 κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων έξι πολυτελών κτιρίων: του Manor House (η κατοικία του ιδιοκτήτη). τέσσερις εξοχικές κατοικίες και ένα αναψυκτήριο με παμπ, τραπεζαρία, γυμναστήριο, spa και κουζίνα με πλήρεις υπηρεσίες. Όλα τα σπίτια είναι σχεδιασμένα σε αποικιακό στυλ και διαθέτουν έπιπλα και έργα τέχνης.

Εικόνα
Tο νησί έχει 22 κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων έξι πολυτελών κτιρίων: την κύρια κατοικία. τέσσερις εξοχικές κατοικίες και ένα αναψυκτήριο (Πηγή: Eklund/Gomes)

Το Manor House διαθέτει επίσης ένα κόμβο επικοινωνίας του νησιού καθώς και καταφύγιο τυφώνων κάτω από αυτό. Υπάρχουν επίσης δωμάτια προσωπικού, αποθήκες, υπόστεγο σκαφών και σιλό λιπασμάτων. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες επένδυσαν πολλά στην υποδομή του νησιού κατασκευάζοντας επίσης μια μονάδα αφαλάτωσης νερού, μια δεξαμενή αποθήκευσης γλυκού νερού, ένα υπόγειο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Wall Street Jurnal, μόνο για τη λειτουργία του νησιού απαιτείται ετησίως 1,5 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
Ψηλές οροφές, βεράντες με θέα στον ωκεανό και ιδιωτικά μπάνια σε κάθε κρεβατοκάμαρα, κάνουν τις κατοικίες να θυμίζουν boutique ξενοδοχείο (Πηγή: Eklund/Gomes)

Παρά την απομονωμένη φύση του ακινήτου, δεν υπάρχει τίποτα ρουστίκ στα σπίτια. Όλα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις και κομψή, μοντέρνα διακόσμηση με πολύχρωμα σχέδια. Οι εσωτερικοί χώροι εκτείνονται συνολικά σε 6.114 τετραγωνικά μέτρα και όλα τα δωμάτια διαθέτουν εξαιρετικά πολυτελή επίπλωση, ψηλές οροφές, βεράντες και ιδιωτικά μπάνια σε κάθε κρεβατοκάμαρα. Θυμίζοντας boutique ξενοδοχείο, καμία λεπτομέρεια δεν έχει μείνει στην τύχη της. Τα σπίτια και οι εξοχικές κατοικίες διαθέτουν κλιματισμό, άνετους χώρους καθιστικού ενώ μερικά περιλαμβάνουν ακόμη τζάκια και χώρους σερβιρίσματος για τους μπάτλερ.

Εικόνα
Στα σπίτια δεν υπάρχει τίποτα ρουστίκ. Όλα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις και κομψή, μοντέρνα διακόσμηση με πολύχρωμα σχέδια (Πηγή: Eklund/Gomes)

Φυσικά το Little Pipe Cay διαθέτει ελικοδρόμιο, μεγάλη πισίνα, προβλήτα, ιδιωτικές παραλίες και άπλετο τοπίο με αυτοφυή δέντρα. Περιτριγυρισμένο από γαλαζοπράσινα νερά και ατελείωτη θέα στον ωκεανό, πρόκειται όντως για επίγειο παράδεισο, καθώς προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα επιπλέον στους πλούσιους ιδιοκτήτες του: τις αφορολόγητες καταθέσεις.

Εικόνα
Το Little Pipe Cay διαθέτει ελικοδρόμιο, μεγάλη πισίνα, προβλήτα, ιδιωτικές παραλίες και άπλετο τοπίο με αυτοφυή δέντρα (Πηγή: Eklund/Gomes)

Οι Μπαχάμες αναδείχθηκαν ως ένας από τους δημοφιλείς φορολογικούς παραδείσους για τους πλούσιους Αμερικανούς χάρη στην εγγύτητά τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πλέον αποτελεί και το νέο φορολογικό καταφύγιο κρυπτονομισμάτων μετά την απαγόρευση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα από την Κίνα. Το 2020, έγιναν η πρώτη χώρα που εξέδωσε το επίσημο νόμισμά της σε ψηφιακή μορφή (ονομάζεται Sand Dollar).

Στην περίπτωση του ιδιωτικού νησιού Little Pipe Cay πάντως, η συζήτηση για εάν τα κρυπτονομίσματα θα μπορέσουν να είναι ένας από τους τρόπους πληρωμής για την πώλησή του δεν έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για το νησί στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της μεσιτικής εταιρείας Eklund-Gomes.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ