Black Friday 2021: Πίτσα επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι με το φούρνο Ooni Koda 16

Αν ψάχνετε ένα λόγο για να επωφεληθείτε της Black Friday, αυτός ο φούρνος για πίτσα είναι ο,τι πρέπει. Με τον Ooni Koda 16 η πίτσα που θα φτιάχνετε στο σπίτι θα ανταγωνίζεται χαλαρά εκείνη της αγαπημένης σας πιτσαρίας.
Black Friday 2021: Πίτσα επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι με το φούρνο Ooni Koda 16

Ό,τι φαίνεται απλό, δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την πίτσα. Από τη στοιχειώδη μορφή της, την κλασική μαργκαρίτα, η πίτσα μπορεί να δώσει μυριάδες αποτελέσματα με λίγα μόνο συστατικά.

Διαβάστε ακόμα: Οι 5 κορυφαίες καφετιέρες της αγοράς για την Black Friday 2021

Το μεγαλείο αυτής της απλότητας έχει οδηγήσει τεχνίτες όπως ο Susumu Kakinuma -ο οποίος μαγειρεύει μόνο δύο είδη πίτσας στο θρυλικό εστιατόριο Seirinkan στο Τόκιο- να επιδιώκουν ακούραστα την ιδανική ποσόστοση ζύμης, τυριού και σάλτσας κάθε μέρα.

Εικόνα
Η ευκολία χρήσης και η ποιότητα κατασκευής του Ooni Koda 16 τον αναδεικνύουν ως μία από τις καλύτερες επιλογές στη γκάμα (Πηγή: Ooni)

Υπάρχει φυσικά ένα μεγάλο σύνολο ερασιτεχνών πιτσαδόρων που αξιοποιούν τα Σαββατοκύριακα για να τελειοποιήσουν τη ζύμη τους, καλλιεργούν το δικό τους βασιλικό, χρησιμοποιούν μόνο τυρί «μοτσαρέλα ντι μπουφάλα» και ντομάτες San Marzano για τη σάλτσα.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω ίσως να πηγαίνουν «στράφι» αν για το ψήσιμο χρησιμοποιείτε τον οικιακό ηλεκτρικό φούρνο. Ακόμη και τα καλύτερα συστατικά δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη θερμότητας από την οποία πάσχει ο φούρνος μιας μέσης κουζίνας.

Εικόνα
H επιφάνεια 16 ιντσών του φούρνου σας επιτρέπει να φτιάξετε μεγάλες πίτσες σε μόλις 60 δευτερόλεπτα (Πηγή: Ooni)

Οι ειδικοί χάλυβες και οι πέτρες για πίτσα μπορεί να βελτιώνουν ελαφρώς την κατάσταση, απαιτούνται ωστόσο περισσότερα BTU για να αποκτήσουν την ιδανική άνοδο που χρειάζεται για να γίνει η κρούστα στη ζύμη, χαρακτηριστικό που κάνει την ναπολιτάνικη πίτσα τόσο υπέροχη.

Ως εκ τούτου, ο επίδοξος μάστορας της πίτσας στη ζωή σας (ειδικά αν αυτό το άτομο είστε εσείς), θα πρέπει να έχει έναν ειδικό φούρνο πίτσας. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε έκρηξη στην γκάμα τέτοιων φούρνων και ένας από τους καλύτερους είναι ο Ooni Koda.

Εικόνα
Οι υψηλές θερμοκρασίες ψησίματος του Ooni Koda 16 σας εγγυώνται τραγανή ναπολιτάνικη κρούστα στην πίτσα σας (Πηγή: Ooni)

Ο Ooni μπορεί να «μαγειρέψει» σε θερμοκρασίες έως και 510 βαθμούς Κελσίου ενώ η επιφάνεια 16 ιντσών σας επιτρέπει να φτιάξετε μεγάλες πίτσες σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Ooni λειτουργεί με προπάνιο, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε ένα κιτ μετατροπής για να το συνδέσετε με φυσικό αέριο.

Εικόνα
Ο Ooni Koda 16 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υψηλής ισχύος φούρνος στην αυλή (Πηγή: Ooni)

Το καλό με τον Ooni επίσης είναι ότι δεν είναι αποκλειστικά για πίτσες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υψηλής ισχύος φούρνος στην αυλή για να δημιουργήσει νόστιμα λαχανικά, ζυμαρικά al forno, ribeyes και ψητά που να μοιάζουν μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο της γιαγιάς στο χωριό.

Με τιμή στα 399 ευρώ λόγω Black Friday μπορείτε να τον παραγγείλετε άμεσα από το website της Ooni αλλά και από επιλεγμένα ελληνικά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Αν δεν ψηθήκατε ακόμα, το παρακάτω video θα σας αλλάξει γνώμη,