Αυτά είναι τα πιο πολυτελή ιδιωτικά νησιά σε όλο τον κόσμο

Ιδανικές διακοπές για εκείνους που τα έχουν δει όλα στον πλανήτη, σημαίνει ένας προορισμός με ελάχιστους ανθρώπους, λίγο θόρυβο και άκρα ιδιωτικότητα. Και όσον αφορά τις παροχές, την ομορφιά και την πολυτέλεια, κανένα μέρος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα έξι αυτά ιδιωτικά νησιά.
Αυτά είναι τα πιο πολυτελή ιδιωτικά νησιά σε όλο τον κόσμο

Τα ιδιωτικά νησιά που είναι ανοιχτά στο -πλούσιο- κοινό και ταυτόχρονα αποτελούν ελκυστικούς προορισμούς διακοπών για την ελίτ των ταξιδιωτών, δεν είναι πολλά στον πλανήτη. Βρίσκονται συνήθως σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, προσβάσιμες στους λίγους εκείνους που μπορούν να τις προσεγγίσουν εύκολα και κυρίως να πληρώσουν το λογαριασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Nakanoshima στην Ιαπωνία, ένα ηφαιστιογενές νησί με υπέροχα τοπία, ανοιχτό σε μερικούς εύπορους Ιάπωνες που αναζητούν απόλυτη πολυτέλεια και πλήρη ιδιωτικότητα.

Διαβάστε ακόμα: Πάμε Χαβάη - Ένα τροπικό κτήμα 78 εκατ. δολαρίων για τον Μπέζος και τη φίλη του

Παρομοίως, τα παρακάτω νησιά διαθέτουν κορυφαίες εγκαταστάσεις, και με βάση τις κριτικές, δεν φείδονται δαπανών για να σας προσφέρουν ακραία εμπειρία πολυτέλειας και πραγματικά εγγυώνται τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής σας. Φυσικά και αυτές οι υπηρεσίες είναι ακριβές, αλλά από την άλλη, αυτό που προσφέρουν ίσως τελικά να είναι ανεκτίμητο.

Villa North Island, Σεϋχέλλες

Εικόνα
Σε μία από τις 11 βίλες του Villa North Island στις Σεϋχέλλες, πέρασαν το μήνα του μέλιτος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του (Πηγή: Villa North Island) 

Το Villa North Island στις Σεϋχέλλες φιλοξένησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, για το μήνα του μέλιτος. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το μέρος. Το νησί διαθέτει μόνο 11 βίλες, και κάθε μία έχει μπροστά της την παραλία. Οι βίλες είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένες ώστε να κάνουν τον ένοικό τους να νιώθει ότι η παραλία είναι ιδιωτική. Υπάρχει επίσης ιδιωτικός κήπος, πισίνα και ένα υπαίθριο ντους μπροστά από κάθε βίλα, που ολοκληρώνουν το πολυτελές πακέτο. Με 6.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, δεν περιμένει κανείς τίποτα λιγότερο.

COMO Cocoa Island, Μαλδίβες

Εικόνα
Το COMO Cocoa Island στις Μαλδίβες διαθέτει μόλις 33 σουίτες (Πηγή: COMO Cocoa Maldives)

Είναι λογικό οι Μαλδίβες να παίρνουν αβίαστα μια θέση στη λίστα με τα πολυτελή ιδιωτικά νησιά και για ευνόητους λόγους. Δεν υπάρχει ίσως διασημότερο μέρος στον πλανήτη για τη μοναδικότητα και την πολυτέλεια που προσφέρει, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να ονειρεύονται να επισκεφθούν τον προορισμό κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το COMO Cocoa Island είναι ένα μικρό νησί στις Μαλδίβες με μόλις 33 σουίτες. Είναι δημοφιλές επίσης και ως κέντρο αναζωογόνησης, καθώς ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι το πολυτελές ασιατικό σπα που διαθέτει, προς ανάταξη σώματος και νου. Σίγουρα το νησί προορίζεται για την ελίτ, άρα και σε όσους εκτιμούν τις κορυφαίες υπηρεσίες, την ολοκληρωμένη φροντίδα και την ιδιωτικότητα.

Çiftlik, Τουρκία

Εικόνα
Το νησί Çiftlik στην Τουρκία δίνει ακόμη και την επιλογή αγοράς ακινήτου στους επισκέπτες του (Πηγή: Shutterstock)

Το νησί Çiftlik στην Τουρκία διαθέτει όμορφα μεσαιωνικά πέτρινα σπίτια, κατάσπαρτα σε 20 στρέμματα. Θα έλεγε κανείς ότι η μοιάζουν με τα σπίτια των χόμπιτ από τις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά με τη διαφορά ότι αντί για λιβάδια έχουν μπροστά τους μια υπέροχη παραλία με λευκή αμμουδιά. Το νησί είναι τόσο αποκλειστικό που μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε ακίνητο, αν φυσικά διαθέτετε την οικονομική δυνατότητα. Εναλλακτικά, σε όποιον δεν θέλει να «μπλέκεται» με άλλους ενοίκους κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, δίνεται η δυνατότητα να νοικιάσει ολόκληρο το μέρος για τον εαυτό του και να απολαύσει τις μυθιστορηματικές διακοπές του εντελώς μόνος.

Hayman, Αυστραλία

Εικόνα
Το πολυτελές θέρετρο στο γραφικό ιδιωτικό νησί Hayman λειτουργεί από το 1950 (Πηγή: Shutterstock)

Ο Μεγάλος Ύφαλος είναι ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου. Είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος και φιλοξενεί πάνω από 3.000 μεμονωμένα συστήματα υφάλων. Στην ακτή του Κουίνσλαντ, σε αυτόν τον ύφαλο, βρίσκεται το γραφικό ιδιωτικό νησί Hayman. Με ένα πολυτελές θέρετρο που λειτουργεί από το 1950, το νησί είναι ένας από τους πιο must τουριστικoύς προορισμούς. Περιλαμβάνει 166 βίλες, η καθεμία με ιδιωτική πισίνα και εκπληκτική θέα. Διαθέτει επίσης μια διάσημη πισίνα, επτά φορές μεγαλύτερη από μια τυπική ολυμπιακή πισίνα, στην οποία μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας ενώ παρακολουθείτε το kookaburras και τα άλλα όμορφα τροπικά πτηνά να πετούν πάνω από το κεφάλι σας.

Calala, Νικαράγουα

Εικόνα
Ολόκληρο το νησί Calala έχει μόνο τέσσερις σουίτες (Πηγή: Calala Island) 

Το Calala είναι ο ορισμός της ιδιωτικότητας. Ολόκληρο το νησί έχει μόνο τέσσερις σουίτες και μπορεί να φιλοξενήσει μόνο οκτώ επισκέπτες ταυτόχρονα. Ο προορισμός είναι τόσο αποκλειστικός που μπορείτε να κάνετε κράτηση ολόκληρου του χώρου για ακόμα περισσότερη απομόνωση. Στη διάθεσή σας υπάρχει 30μελές προσωπικό, μπορείτε να γευματίσετε σχεδόν οπουδήποτε, αλλά και να κολυμπήσετε χαλαρά παρέα με την υπό εξαφάνιση χελώνα Hawksbill.

Laucala, Φίτζι

Εικόνα
Η διανυκτέρευση στις κατοικίες στην κορυφή του λόφου στο Laucala κοστίζει 62.000 δολάρια (Πηγή: Trip Advisor)

Τα Φίτζι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη διακοπών στον κόσμο, επομένως το να μπορέσει κάποιος να απολαύσει ιδιωτικά την εξωτική ομορφιά των νησιών είναι σχεδόν αδύνατο. Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να βρείτε μια κάποια ηρεμία στο νησί Laucala. Αυτό το ιδιωτικό νησιωτικό θέρετρο σάς επιτρέπει να απολαύσετε τη γραφική ατμόσφαιρα χωρίς την παρέμβαση αδιάκριτων τουριστών. Οι κατοικίες στην κορυφή του λόφου σε αυτό το νησί κοστίζουν 62.000 δολάρια για μια διανυκτέρευση, υποδεικνύοντας ότι η αποκλειστικότητα δεν είναι φθηνή.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ