Ο Μπέζος και η φίλη του πάνε Χαβάη, σε νέο τροπικό κτήμα 78 εκατ. δολαρίων

Ο Τζεφ Μπέζος, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μόλις πρόσθεσε ακόμη ένα απόκτημα στην ήδη μεγάλη περιουσία του. Μαζί με τη φίλη του Λόρεν Σάντσεζ φέρονται να είναι οι νέοι ιδιοκτήτες ενός απομονωμένου τροπικού κτήματος 14 στρεμμάτων στον κόλπο La Perouse στο νησί Μάουι στη Χαβάη, αξίας 78 εκατ. δολαρίων. 
Ο Μπέζος και η φίλη του πάνε Χαβάη, σε νέο τροπικό κτήμα 78 εκατ. δολαρίων

Οι λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν για το νέο απόκτημα του Τζεφ Μπέζος κάνουν λόγο για ένα μεγάλο οίκημα 418 τετραγωνικών μέτρων περίπου που περιλαμβάνει μάλιστα εξωτερική κουζίνα με θέα στον ωκεανό. Η οικία συνοδεύεται από έναν ξενώνα 158 τετραγωνικών μέτρων, πολλά άλλα μικρότερα κτίρια άγνωστης χρήσης και μια τέλεια κυκλική πισίνα 65 τετραγωνικών. Όλες οι κατασκευές είναι μονοκατοικίες μέσα σε πυκνή βλάστηση και δεκάδες φοίνικες.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το superyacht των 500 εκατ. δολαρίων του Τζεφ Μπέζος

Το παραθαλάσσιο κτήμα βρίσκεται στην αραιοκατοικημένη νοτιοδυτική πλευρά του Μάουι, πολύ μακριά από την Kahului, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, και τις κύριες τουριστικές ατραξιόν. Το σπίτι βρίσκεται εννέα μίλια νότια του Kihei, της πλησιέστερης μεγάλης πόλης, και περιβάλλεται από κρατικό πάρκο και βραχώδεις εκτάσεις λάβας.

Εικόνα
Το παραθαλάσσιο κτήμα συνορεύει με το κρατικό πάρκο και βραχώδεις εκτάσεις λάβας (Πηγή: Google Earth)

Σύμφωνα με αναφορές, το ακίνητο ανήκε αρχικά στον επιχειρηματία Doug Schatz, ιδιοκτήτη εταιρειών ενέργειας με έδρα το Κολοράντο, ο οποίος το απέκτησε το 1996 με τους επιχειρηματικούς εταίρους του για 4,2 εκατομμύρια δολάρια. Αργότερα, το 1999, ο Schatz και η σύζυγός του αγόρασαν ολόκληρο το κτήμα, επενδύοντας αρκετές χιλιάδες δολάρια για να το ανακαινίσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Το γλυκόπικρο ειδύλλιο Μπέζος - Σάντσεζ

Μετά το διαζύγιο με τη σύζυγό του Μακένζι-Μπέζος μετά από 25 χρόνια γάμου, ο Τζεφ βρήκε «παρηγοριά» στην αγκαλιά της Σάντσεζ το 2019. Η αιτία του χωρισμού με τη Μακένζι συνδέεται από πολλούς με τη Σάντσεζ, η οποία ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με τον Πάτρικ Γουάιτσελ, Διευθύνοντα Σύμβουλο του WME, ενός πρακτορείου ταλέντων του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή.

Εικόνα
Μπέζος και Σάντσεζ στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι στο τουρνουά τένις Wimbledon στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2019 (Πηγή: Associated Press)

Μπέζος και Σάντσεζ έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι στο τουρνουά τένις Wimbledon στο Λονδίνο, αμέσως μετά το διαζύγιο του CEO της Amazon τον Ιούλιο του 2019. Αναμενόμενα, η σχέση τους δεν ήταν εύκολη από την αρχή. Το ζευγάρι έχει πλαισιωθεί από διαμάχες που περιλαμβάνουν μηνύματα που διέρρευσαν, για εκβιασμό και διαζύγιο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα μάλιστα με ισχυρισμούς της εφημερίδας The Enquirer, υπάρχουν στην κατοχή της «ξεκαρδιστικά μηνύματα» και «ερωτικές selfies» του ζευγαριού.

Εικόνα
Μπέζος και Σάντσεζ επισκέφθηκαν και το Ταζ Μαχάλ στη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ινδία (Πηγή: Associated Press)

Ωστόσο, προς μεγάλη έκπληξη όλων, η σχέση του ζευγαριού έχει εμφανιστεί ισχυρότερη και ανεπηρέαστη στο μεγαλύτερο μέρος της από το αναμενόμενο. Ξεπερνώντας τις φήμες, Μπέζος και Σάντσεζ έχουν εντοπιστεί συχνά να κάνουν κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο.

Τον Αύγουστο, εθεάθησαν επίσης να κάνουν βόλτες στο Σεν Τροπέ και κρουαζιέρες στα ανοιχτά της Ισπανίας, στις Βαλεαρίδες Νήσους, με το σούπερ γιοτ του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ντέιβιντ Γκέφεν, «Rising Sun». Το δίδυμο έχει κάνει αρκετές εξωτικές αποδράσεις από τότε, συμπεριλαμβανομένης μιας στην Ινδία και στο νησί St. Barths της Καραϊβικής.

Η εξοχική κατοικία στο Μάουι

Τα βλέμματα είναι πλέον καρφωμένα στην επίσκεψη του ζευγαριού στη νέα πολυτελή κατοικία τους στο Μάουι. Τα νέα της νέας αγοράς του κτήματος από τους Μπέζος και Σάντσεζ διέρρευσαν για πρώτη φορά από το Pacific Business News. Σύμφωνα με άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού, «ο Τζεφ και η Λόρεν αγαπούν τον Μάουι, έχουν ένα σπίτι στο νησί, το επισκέπτονται συχνά και θέλουν να υποστηρίξουν την τοπική κοινότητα».

Πάντως, ενώ η τιμή της νέας κατοικίας είναι μόνο μια εκτίμηση, λέγεται ότι κόστισε στο δίδυμο περίπου 78 εκατομμύρια δολάρια. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το ζευγάρι φέρεται να αγόρασε επίσης το κτήμα Warner, ένα τεράστιο συγκρότημα στο Μπέβερλι Χιλς, για 165 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ