Aston Martin DB5 Continuation: Σε δημοπρασία το αντίγραφο της Aston Martin DB5 με τα gadget του Τζέιμς Μποντ

Ένα από τα 25 πιστά αντίγραφα της Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ από την ταινία Goldfinger βγαίνει τώρα σε δημοπρασία. Και το εκπληκτικό είναι ότι ο στάνταρ εξοπλισμός του περιλαμβάνει όλα τα «κατασκοπευτικά» gadget που διέθετε το κινηματογραφικό πρωτότυπο.
Aston Martin DB5 Continuation: Σε δημοπρασία το αντίγραφο της Aston Martin DB5 με τα gadget του Τζέιμς Μποντ

Η Aston Martin DB5 του 1964 που οδηγούσε ο Τζέιμς Μποντ στην ταινία Goldfinger («Ο Χρυσοδάχτυλος») είναι σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα ρολόγια του Τζέιμς Μποντ στο No Time to Die

Στην πραγματικότητα, ο αντίκτυπος του μοντέλου ήταν τόσο ισχυρός που το 2020 οι αξιέπαινοι μηχανικοί της Aston Martin αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο, το οποίο μάλιστα ήταν εξοπλισμένο με άφθονα gadget -ακριβώς όπως στην ταινία- και την ίδια στιλπνότητα με το πρωτότυπο.

Εικόνα
Μετά την κυκλοφορία της, το 2020, η DB5 Continuation ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του είδους του που ξανακατασκευάστηκε εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια (Πηγή: Silverstone Auctions) 

Αν και αυτό το μοντέλο -όπως άλλωστε και το πρωτότυπο- ήταν εξίσου αποκλειστικό, διαθέσιμο μόνο για την ελίτ, ένα από αυτά τα σπάνια κομμάτια προσφέρεται τώρα στο κοινό μέσω δημοπρασίας. Μετά την κυκλοφορία της, το 2020, η DB5 Continuation ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του είδους του που ξανακατασκευάστηκε εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια και φυσικά η μοναδική έκδοση που ήταν εξοπλισμένη με gadget, ίδια με εκείνα του αυτοκινήτου της ταινίας.

Εικόνα
Ο «ανέγγιχτος» κινητήρας της DB5 Goldfinger Continuation που δημοπρατείται είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον του πρωτότυπου μοντέλου (Πηγή: Silverstone Auctions) 

Με συνολικά 25 μοντέλα σε όλο τον κόσμο, είναι ένα από τα πιο περιορισμένης έκδοσης αυτοκίνητα που υπάρχουν. Τα συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την EON Productions, τη βρετανική εταιρεία παραγωγής που υπογράφει τις ταινίες του Μποντ από τότε που ξεκίνησε η εποποιία του πράκτορα 007 με το Dr. No, κάτι που σημαίνει ότι ξέρουν ακριβώς τι έπρεπε να εφαρμόσουν στο αυτοκίνητο ώστε να είναι απόλυτα ίδιο με το αυθεντικό.

Η DB5 Goldfinger Continuation διαθέτει μια τριάδα περιστρεφόμενων πινακίδων κυκλοφορίας, ένα σύστημα εκτόξευσης καπνού και «λαδιών», μια προσομοίωση διπλών πολυβόλων που ξεπετάγονται κάτω από τα μπροστινά φώτα και πολλά άλλα. Ακόμη και το εσωτερικό του αυτοκινήτου δείχνει πιστότητα στην ταινία, περιλαμβάνοντας ένα τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού και μια προσομοίωση οθόνης ραντάρ με χάρτη παρακολούθησης.

Εικόνα
Το απαστράπτον εσωτερικό της DB5 Goldfinger Continuation διαθέτει ένα τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού και μια προσομοίωση οθόνης ραντάρ (Πηγή: Silverstone Auctions) 

Όσο κι αν δεν πρόκειται στην ουσία για το αυθεντικό μοντέλο, η DB5 Goldfinger Continuation υπάγεται χωρίς αμφιβολία στην κατηγορία των dream cars. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη την άψογη εμφάνιση και τον αποκλειστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, οι εκτιμητές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η τελική τιμή πώλησής του θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή των σχεδόν 4,5 εκατ. δολαρίων, που προτείνουν οι κατασκευαστές του.

Εικόνα
Η DB5 Goldfinger Continuation υπάγεται χωρίς αμφιβολία στην κατηγορία των dream cars, καθώς κυκλοφορούν μόνο 25 κομμάτια (Πηγή: Silverstone Auctions) 

Η δημοπρασία της DB5 Goldfinger Continuation έχει προγραμματιστεί για τις 25 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο website του οίκου δημοπρασιών της Silverstone Auctions.