Spend it: Lufthansa «Explorer» - το Jumbo Jet που πιστεύει ότι είναι superyacht

Η Lufthansa Technik παρουσίασε στο Dubai Airshow αυτής της εβδομάδας το «Explorer», ένα concept VIP τζετ που δανείζεται σε μεγάλο βαθμό στοιχεία από τον κόσμο των superyacht. 
Spend it: Lufthansa «Explorer» - το Jumbo Jet που πιστεύει ότι είναι superyacht

Η βεράντα, η εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας, το μεγάλο γυμναστήριο και η σουίτα του υπνοδωματίου του «Explorer» της Lufthansa Technik είναι σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν περισσότερο πολυτελή yacht εξερεύνησης παρά αεροσκάφος.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την ιπτάμενη βίλα του, ένα υπερπολυτελές Boeing 767

Το «Explorer» της γερμανικής εταιρείας σχεδιασμού περιλαμβάνει ένα πτυσσόμενο μπαλκόνι, παρόμοιο με αυτά που συναντά κανείς στα καταστρώματα πολλών σκαφών αποστολής, καθώς και τεχνολογικά στοιχεία στο εσωτερικό του που μπορούν να μετατρέψουν τον κενό χώρο σε ντίσκο, γυμναστήριο ή ακόμα και «πάρκινγκ», για τη μεταφορά χερσαίων οχημάτων.

Εικόνα
Το πτυσσόμενο μπαλκόνι στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους μοιάζει περισσότερο με λεπτομέρεια από superyacht (Πηγή: Lufthansa Technik) 

«Στο yachting, τα πολυλειτουργικά πλοία εξερεύνησης έχουν γίνει πλέον μια κατηγορία από μόνα τους», δήλωσε ο Wieland Timm, επικεφαλής πωλήσεων της Lufthansa Technik για υπηρεσίες VIP και Special Mission Aircraft Services. «Για τους εξερευνητές του κόσμου, λοιπόν, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά μια ιπτάμενη πλατφόρμα. Το αεροσκάφος “Explorer” επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του πλανήτη μέσα σε λίγες ώρες και να δημιουργήσουν τη δική τους “βάση” απ’ όπου θα ξεκινούν την εξερεύνηση».

Εικόνα
Το «Explorer» βασίστηκε στην πλατφόρμα ενός Airbus A330 λόγω του σχήματος της φαρδιάς καμπίνας αλλά και της εμβέλειάς του (Πηγή: Lufthansa Technik) 

Η ομάδα σχεδιασμού επέλεξε ένα Airbus A330 ως πλατφόρμα, λόγω του σχήματος της φαρδιάς καμπίνας αλλά και της εμβέλειάς του. Η τρέχουσα διαμόρφωση θα μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα, αλλά οι θέσεις μπορούν να επεκταθούν για έως και 47 επιβάτες. Η αρθρωτή διάταξη επιτρέπει την ακραία προσαρμογή, που εκτείνεται από την περιοχή του ιδιοκτήτη, με κύρια σουίτα και γραφείο, έως τους ανοιχτούς χώρους στο κεντρικό σαλόνι που αλλάζουν εντελώς, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις επιθυμίες των επισκεπτών.

Εικόνα
Το πλήρες floorplan του «Explorer» (Πηγή: Lufthansa Technik) 

Οι σχεδιαστές συνεργάστηκαν με την Diehl Aerospace για να δημιουργήσουν ένα προηγμένο σύστημα προβολής μέσα στους τοίχους για όλο το μήκος της καμπίνας, το οποίο είναι ικανό να παρέχει την επιθυμητή ατμόσφαιρα μέσω εικονικού περιεχομένου -από τον γαλάζιο ουρανό και το φως των αστεριών έως μια ντισκοτέκ με φωτορυθμικά που αναβοσβήνουν.
«Ζωντανεύει μια ποικιλία από ατμόσφαιρες και εικονικούς κόσμους, αλλάζοντας τη συνολική εμφάνιση της καμπίνας με ένα κουμπί», δήλωσε ο Michael Bork, αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου αεροσκαφών στο VIP & Special Mission Aircraft Services της Lufthansa Technik.

Εικόνα
Το προηγμένο σύστημα προβολής παρουσιάζει στην οροφή του αεροσκάφους εικονικό περιεχόμενο αλλάζοντας τη συνολική εμφάνιση της καμπίνας με ένα κουμπί (Πηγή: Lufthansa Technik) 

Η ομάδα σχεδιασμού συνεργάστηκε επίσης με την Brabus για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «lounge κινητικότητας», ενός χώρου στο κάτω κατάστρωμα όπου μπορούν να φιλοξενηθούν αυτοκίνητα ή οχήματα εξερεύνησης εάν το αεροσκάφος βγαίνει εκτός δικτύου. Θα έχει γυάλινη οροφή ώστε οι επιβάτες του αεροσκάφους να μπορούν να κοιτούν προς τα κάτω και να τα βλέπουν

Εικόνα
Το εσωτερικό της καμπίνας μπορεί να μεταβληθεί από σαλόνι και τραπεζαρία μέχρι ντισκοτέκ με φωτορυθμικά (Πηγή: Lufthansa Technik) 

Η αίθουσα πολλαπλών λειτουργιών στο πίσω μέρος του αεροσκάφους μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα γυμναστηρίου ή νοσοκομείου. Το πτυσσόμενο μπαλκόνι στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους μοιάζει περισσότερο με λεπτομέρεια από superyacht, που αναδιπλώνεται προς τα έξω μετά την προσγείωση του τζετ και προσφέρει θέα στο περιβάλλον, είτε πρόκειται για πόλεις είτε για τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς του κόσμου.