Spend it: Mustang με το Shelby GT500 Heritage Edition - Φόρος τιμής στην ιστορία της Mustang από τη Ford

Με το Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022, η Ford τιμά το αυτοκίνητο που καθόρισε μια ολόκληρη γενιά, 55 χρόνια μετά την κυκλοφορία του: τη Mustang Shelby GT500 του 1967.
Spend it: Mustang με το Shelby GT500 Heritage Edition - Φόρος τιμής στην ιστορία της Mustang από τη Ford

Παρά το μέγεθος και το εύρος της αυτοκινητοβιομηχανίας και των προϊόντων της, τα παραδείγματα εμβληματικών αυτοκινήτων που άλλαξαν το παιχνίδι, επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες, δεν είναι πάρα πολλά.

Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη Aston Martin Valkyrie μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο που έφερε επανάσταση στην εποχή των muscle cars, καθώς και στην κληρονομιά της Ford στην κατασκευή τους, ήταν η αρχική Mustang Shelby GT500 του 1967.

Εικόνα
Οικογενειακή φωτό: Η Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 με την «γιαγιά» της, τη Mustang Shelby GT500 του 1967 (Πηγή: Ford)

Η κομψή, στιβαρή σχεδίασή της και οι προδιαγραφές απόδοσης που προκαλούν δέος, την έκαναν αμέσως σημείο αναφοράς, για το οποίο οι άνθρωποι χάνουν το μυαλό τους ακόμη και σήμερα. Περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα, η Ford τιμά το αυτοκίνητο που καθόρισε μια ολόκληρη γενιά με την κυκλοφορία της Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022.

Αν και έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια από τα «χρυσά» της γενέθλια, η Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 γιορτάζει την 55η επέτειο του αρχικού της μοντέλου. Η περιορισμένης κυκλοφορίας Heritage Edition διαθέτει εξωτερική βαφή αμαξώματος Brittany Blue και δύο επιλογές για τις λωρίδες που διατίθενται σε λευκό Wimbledon: μια ζωγραφισμένη στο χέρι και μια έκδοση βινυλίου.

Εικόνα
Υπάρχουν δύο επιλογές για τις λωρίδες που διατίθενται σε λευκό Wimbledon: μια ζωγραφισμένη στο χέρι και μια έκδοση βινυλίου (Πηγή: Ford)

Δυστυχώς, η ζωγραφισμένη στο χέρι λωρίδα δεν αποτελεί στάνταρντ για την έκδοση Shelby GT500 Heritage. Θα σας κοστίσει 10.000 δολάρια επιπλέον, τα οποία αν χωράνε στο budget σας, αξίζουν το έξοδο. Οι λάτρεις του GT500 θα διακρίνουν επίσης το μοναδικό λογότυπο Shelby Cobra να εμφανίζεται περήφανα στην μπροστινή μάσκα του αυτοκινήτου.

Εικόνα
Tο μοναδικό λογότυπο Shelby Cobra εμφανίζεται περήφανα στην μπροστινή μάσκα του αυτοκινήτου (Πηγή: Ford)

Κάτω από το καπό, η Ford φρόντισε ώστε η Mustang Shelby GT500 Heritage Edition να προσφέρει αντίστοιχο επίπεδο ισχύος με εκείνο της αρχικής GT500. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων μαζί με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5,2 λίτρων με εντυπωσιακή ισχύ 760 ίππων και ροπή 625 λίβρες στις 5.000 στροφές.

Εικόνα
H τιμή της στάνταρντ έκδοσης της Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 ξεκινά από τα 72.900 δολάρια (Πηγή: Ford)

Ενώ το Shelby GT500 έχει περάσει από πολλές διαφορετικές μεταλλάξεις κατά τη διάρκεια της ιστορικής του πορείας, η έκδοση 2022 Heritage είναι ένας ξεκάθαρος, άξιος διάδοχος του εμβληματικού πρωτότυπου. Η Ford άνοιξε τις παραγγελίες για τη Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022 στις 15 Νοεμβρίου, ενώ η τιμή της στάνταρντ έκδοσης ξεκινά από τα 72.900 δολάρια.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Mustang Shelby GT500 Heritage Edition 2022, μπορείτε να επισκεφθείτε το website της Ford.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ