Το νέο σετ AT-AT Star Wars της Lego είναι τόσο μεγάλο όσο ένας σκύλος

Η Lego μόλις αποκάλυψε το νέο σετ από τη σειρά Star Wars Ultimate Collector. Πρόκειται για ένα επικών διαστάσεων αντίγραφο των χαρακτηριστικών μηχανικών «μαστόδοντων» AT-AT (All Terrain - Armored Transport) που εμφανίζονται στις ταινίες.
Το νέο σετ AT-AT Star Wars της Lego είναι τόσο μεγάλο όσο ένας σκύλος

Τα σετ Star Wars της Lego από τη σειρά Ultimate Collector είναι θρυλικά. Ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας για τα απίστευτα επίπεδα λεπτομέρειας και κλίμακας που διαθέτουν. Η τελευταία προσθήκη της σειράς υπακούει στα ίδια στάνταρ: το Lego Star Wars AT-AT έχει ύψος 69 cm και αποτελείται από 6.785 «τουβλάκια».

Διαβάστε ακόμα: Ο «Τιτανικός» της Lego με 9.090 «τουβλάκια» είναι το μεγαλύτερο σετ στα χρονικά

Το ΑΤ-ΑΤ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σετ της σειράς Lego Star Wars σε αριθμό κομματιών, με το Lego UCS Millennium Falcon να κατέχει την πρωτιά με 7.500 κομμάτια. Επίσης, δεν είναι ούτε το μεγαλύτερο σετ Lego Star Wars. Το ξεπερνάει το UCS Imperial Star Destroyer φτάνει τα 110 εκατοστά σε μήκος και 66 εκατοστά σε πλάτος. Αυτό όμως που κάνει το ΑΤ-ΑΤ να υπερέχει είναι η εντυπωσιακή μηχανική του, ανώτερη από οποιοδήποτε Ultimate σετ που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα.

Εικόνα
Η εντυπωσιακή μηχανική του AT-AT Star Wars Ultimate Collector Series είναι ανώτερη από οποιοδήποτε Ultimate σετ που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα (Πηγή: Lego)

Το κεφάλι, τα πόδια και τα όπλα είναι όλα κινητά. Το πλαϊνό μέρος του κορμού και του κεφαλιού ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων του ακριβούς πιλοτηρίου, καθώς και των χώρων μεταφοράς των στρατιωτών και των δύο landspeeders που μπορούν επίσης να συναρμολογηθούν.

Εικόνα
Το πλαϊνό μέρος του κορμού και του κεφαλιού ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τους εσωτερικούς χώρους (Πηγή: Lego)​

Οι εννέα μίνι φιγούρες είναι φτιαγμένες σε τέτοια κλίμακα ώστε να ταιριάζουν στο εσωτερικό ή να φαίνονται κατάλληλα μικροσκοπικές όταν τοποθετούνται στα πόδια του οχήματος. Υπάρχουν πέντε snowtroopers, δύο οδηγοί, ο στρατηγός Veers και, βέβαια, ο Luke Skywalker. Ο τελευταίος διαθέτει, φυσικά, φωτόσπαθο και μπορεί να κρέμεται από την κοιλιά του ΑΤ-ΑΤ, έτοιμος να κόψει την καταπακτή σε φέτες.

Εικόνα
Οι εννέα μίνι φιγούρες είναι φτιαγμένες σε τέτοια κλίμακα ώστε να ταιριάζουν στο εσωτερικό (Πηγή: Lego)​

Όπως όλα τα σετ UCS, το κουτί και οι οδηγίες κατασκευής που συνοδεύουν το σετ έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα, με το τελευταίο να παίζει τόσο το ρόλο του coffee table book όσο και του manual. Στο περιεχόμενό του, εκτός από τις οδηγίες συναρμολόγησης, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το design αλλά και να ρίξετε μια ματιά στα «παρασκήνια» της Lego.

Εικόνα
Tο Lego Star Wars AT-AT έχει ύψος 69 cm και αποτελείται από 6.785 κομμάτια  (Πηγή: Lego)​

Το μόνο παράπονο είναι ότι το σετ δεν περιέχει κι ένα Snowspeeder αντίστοιχης κλίμακας που να μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα ή κάτω από τα πόδια του. Δυστυχώς η Lego δεν διαθέτει προς το παρόν κανένα μοντέλο Snowspeeder με το οποίο μπορείτε να ταιριάξετε το ΑΤ-ΑΤ.

Εικόνα
Το σετ AT-AT Star Wars Ultimate Collector Series δεν θα περιλαμβάνεται στις προσφορές της Lego για την Black Friday (Πηγή: Lego)

Το σετ AT-AT Star Wars Ultimate Collector Series θα κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου, που είναι – ναι – Black Friday. Μην περιμένετε, λοιπόν, να περιλαμβάνεται στις προσφορές της Lego για την ημέρα. Ούτως ή άλλως εκείνοι που θα σπεύσουν να το αγοράσουν στην κανονική του τιμή (700 ευρώ περίπου) μάλλον δεν θα είναι λίγοι.

Μπορείτε να δείτε ένα λεπτομερές review του AT-AT Star Wars Ultimate Collector Series στο video που ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ