Spend it: Phillip Lim, Aveda και Volvo ενώνουν δυνάμεις για να σώσουν το περιβάλλον με στυλ

Από την Aveda μέχρι τη Volvo, ο σχεδιαστής μόδας Phillip Lim «κλείνει» τη χρονιά του 2021 με μια σειρά από φιλικές προς το περιβάλλον συνεργασίες.
Spend it: Phillip Lim, Aveda και Volvo ενώνουν δυνάμεις για να σώσουν το περιβάλλον με στυλ

Από παγιέτες που βασίζονται σε άλγη και υφάσματα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το brand 3.1 Phillip Lim είναι γνωστό για την υποστήριξη και την προώθηση ασυνήθιστων μεθόδων και τεχνικών που καθιστούν εφικτή τη βιώσιμη πολυτέλεια.

Διαβάστε επίσης: Homer: Κοσμήματα και αξεσουάρ με την υπογραφή του Φρανκ Όσιαν

Ο δημοφιλής και πάντα πρωτοπόρος σχεδιαστής συνεργάζεται με δυο πολύ γνωστά brands και φέρνει αυτή τη βιώσιμη πολυτέλεια στην καθημερινότητα μας με μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

Εικόνα
Η χτένα είναι ιδανική για πιο πυκνά, σγουρά μαλλιά. Φωτογραφία:  AVEDA

Η μια συνεργασία είναι η Aveda, η διάσημη εταιρεία προϊόντων φροντίδας μαλλιών, μαζί με την οποία κυκλοφόρησαν μια ειδική σειρά αξεσουάρ φροντίδας και περιποίησης.

Το αισθητικό κομμάτι θυμίζει βοτανικό κήπο και μπορεί να είναι το τέλειο δώρο για τις γιορτές που έρχονται, όμως το σκεπτικό της «βιωσιμότητας» διατηρείται ακόμα και στη συσκευασία. Το κουτί μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί εύκολα ως αποθηκευτικός χώρος ή συσκευασία δώρου για κάτι διαφορετικό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

Εικόνα
Η συσκευασία είναι τόσο κομψή που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί και μετά τις γιορτές - Φωτογραφία: AVEDA

Η συλλογή Aveda x 3.1 Phillip Lim περιλαμβάνει τρία λαστιχάκια τύπου «scrunchie» τα οποία έχουν κατασκευαστεί από 100% ανακυκλωμένα μπουκαλάκια νερού, μία χτένα κατασκευασμένη από 95% ανακυκλωμένα υλικά, μία πετσέτα μαλλιών από οργανικό βαμβάκι και μία ξύλινη πλατιά βούρτσα με ίνες από 90% ανακυκλωμένα υλικά. Το σετ στο σύνολο του είναι με vegan και cruelty-free.

Για το σχέδιο της συσκευασίας, ο Lim απευθύνθηκε στην καλλιτέχνιδα Sophie Parker για να ζωγραφίσει ένα print που θυμίζει βοτανικό κήπο, ενώ το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι 100% ανακυκλωμένο.

Η δεύτερη συνεργασία που έχει ενθουσιάσει τους φαν του Lim είναι αυτή με τη Volvo. Ο σχεδιαστής μόδας συνεργάζεται με την ομάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας και μαζί δημιουργούν μία συλλεκτική συλλογή με περιορισμένα κομμάτια μίας τσάντας Nordico για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Εικόνα
O Phillip Lim συνεργάζεται με τη Volvo Cars για μία συλλεκτική τσάντα (Πηγή: VOLVO)

Η τσάντα έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως μπουκάλια PET και φελλούς, μεταξύ άλλων. Ενώ το ίδιο μείγμα θα χρησιμοποιηθεί και στο εσωτερικό των οχημάτων Volvo για να αντικαταστήσει το φυσικό δέρμα, σε όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ