Spend it: Macallan Fine & Rare 1990 - Ένα single malt ουίσκι 30 ετών και 15.500 ευρώ, σε 467 φιάλες

Η Macallan επεκτείνει την εμβληματική συλλογή Fine & Rare με την έκδοση του 1990. Η συλλογή Fine & Rare ξεκίνησε το 2002 και περιλαμβάνει 58 μεμονωμένες εκδόσεις που εκτείνονται σε οκτώ δεκαετίες, από το 1926 έως την πιο πρόσφατη κυκλοφορία, το 1990.
Spend it: Macallan Fine & Rare 1990 - Ένα single malt ουίσκι 30 ετών και 15.500 ευρώ, σε 467 φιάλες

Το Macallan Fine & Rare 1990 μπήκε σε ένα δρύινο βαρέλι από σέρι στις 7 Ιουνίου 1990, ωρίμασε για 30 χρόνια και εμφιαλώθηκε το 2021. Το ζεστό χρώμα αυτού του εξαιρετικού ουίσκι είναι το σουβενίρ αυτής της 30χρονης φιλοξενίας.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος μπορεί να δοκιμάσει μερικές από τις πιο ακριβές γουλιές σαμπάνιας;

Το Macallan Fine & Rare 1990 είναι ένα single malt σκωτσέζικο ουίσκι που εκπέμπει αρώματα γλυκού μελιού και βανίλιας ακολουθούμενα από τάρτα ροδάκινου και βατόμουρου, παλιού δρύινου ξύλου, πορτοκαλιού και καραμελωμένου μήλου. Πορτοκάλι και κέικ αμυγδάλου, βανίλια και σταφίδα, δέρμα και φρούτα του δάσους, μοσχοκάρυδο και γλυκόριζα και κρύα ψωμάκια κανέλας αναπτύσσονται επίσης στον ουρανίσκο.

Εικόνα
Το Fine & Rare 1990 αναγράφει τον αριθμό βαρελιού, το έτος απόσταξης και το έτος εμφιάλωσης στην ετικέτα (Πηγή: Macallan)

Με μόνο 467 φιάλες διαθέσιμες, το Fine & Rare 1990 αναγράφει τον αριθμό βαρελιού, το έτος απόσταξης και το έτος εμφιάλωσης στην ετικέτα, ενώ η ηλικία, η ισχύς και ο όγκος είναι χειρόγραφα. Κάθε μπουκάλι φιλοξενείται σε ένα πιστοποιημένο από το FSC (Forest Stewardship Council) κουτί από ευρωπαϊκή βελανιδιά, το οποίο περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής μιας φιάλης Vintage Macallan Fine & Rare στο The Macallan Vintage Bottle Register στο Easter Elchies House.

Το κουτί του Fine & Rare 1990 είναι κατασκευασμένο στην Αγγλία από την Moran’s Wood Components, μια οικογενειακή επιχείρηση αφοσιωμένη στη χειροτεχνία και την κοινωνική-περιβαλλοντική ευθύνη.

Εικόνα
Το κουτί από ευρωπαϊκή βελανιδιά του Fine & Rare 1990 είναι κατασκευασμένο στην Αγγλία από την Moran’s Wood Components (Πηγή: Macallan)

Πέρυσι, η Macallan συνεργάστηκε με έναν από τους κορυφαίους φωτογράφους μόδας στον κόσμο, τον Tim Walker για να δημιουργήσει ένα σύνολο φωτογραφιών που καταγράφουν το πνεύμα του 20ου αιώνα. Ένα μπουκάλι από κάθε μία από τις οκτώ δεκαετίες της σειράς Fine & Rare φωτογραφήθηκε με συμπληρωματικά αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν την εποχή.

Για την κυκλοφορία της Έκδοσης 1990, η Macallan συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τον φωτογράφο. Ο Tim Walker εμπνεύστηκε από τα εγκαίνια του Βασιλικού Μεγάρου Μουσικής της Γλασκώβης, το 1990, στα οποία είχε παρευρεθεί και η πριγκίπισσα Άννα. Έτσι η εικόνα απεικονίζει ένα σπάνιο μπουκάλι ουίσκι Macallan Fine & Rare 1990 να περιβάλλεται από μουσικά όργανα.

Το Macallan 1990 Edition είναι διαθέσιμο από τις 8 Νοεμβρίου, με προτεινόμενη τιμή πώλησης από τη Macallan Estate Boutique στα 17.921 δολάρια (15.477 ευρώ περίπου). Μπορείτε να το βρείτε στις ταξιδιωτικές μπουτίκ της Macallan σε όλο τον κόσμο, και σε επιλεγμένες κάβες, μπαρ και εστιατόρια.