Spend it: Έπιπλα από το μέλλον διά χειρός Creative Director των Daft Punk

Ο creative director των Daft Punk, Cédric Hervet, και ο ξάδερφός του Nicolas -απόγονοι ολόκληρων γενεών από ξυλουργούς- υπογράφουν μια συλλογή χειροποίητων επίπλων που μοιάζουν να προσγειώθηκαν από το διάστημα.
Spend it: Έπιπλα από το μέλλον διά χειρός Creative Director των Daft Punk

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός -ό,τι κι αν σήμαινε αυτό σε κάθε εποχή- είχε πάντα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αιχμαλώτιζε πάντα τα βλέμματα, βάζοντας το ανθρώπινο μυαλό σε μια λειτουργία πρόγνωσης του μέλλοντος, σε μια νοερή αναζήτηση για το αν όντως το αύριο θα μοιάζει κάπως με τις γραμμές του προϊόντων που εκείνη τη στιγμή βλέπεις μπροστά σου.

Διαβάστε ακόμα: Futuro Pod - Το ρετρό εξοχικό που θυμίζει διαστημόπλοιο

Οι φίρμες συνεχίζουν να εμπνέονται από το παρελθόν, ώστε να μπορέσουν να προβλέψουν πώς θα μοιάζει το μέλλον. Σε μια μαεστρική επίδειξη αυτής της διαδικασίας, η Hervet Manufacturier εμπνεύστηκε για την εκπληκτική σειρά επίπλων της από το πώς οι σχεδιαστές των μέσων του αιώνα οραματίστηκαν το μέλλον.

Εικόνα
To  έπιπλο γραφείου President, το οποίο σχεδίασε ο Nicolas για τον ξάδερφό του Cédric, το 2008 (Πηγή: Hervet Manufacturier)

Η εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής επίπλων με έδρα το Παρίσι ιδρύθηκε από τους ξαδέρφους Cédric και Nicolas Hervet, οι οποίοι προέρχονται από μια μακρά γενιά ξυλουργών και τεχνιτών. Ενώ και οι δυο τους έχουν σταδιοδρομήσει σε σχετικούς τομείς, ο Cédric βρέθηκε στο προσκήνιο του σχεδιασμού, όταν ανέλαβε το ρόλο του creative director του διάσημου μουσικού διδύμου Daft Punk. Μη θέλοντας ο αγαπημένος του ξάδερφος να δουλεύει σε κάποιο συνηθισμένο έπιπλο γραφείου, ο Nicolas σχεδίασε το 2008 για τον Cédric ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι, το οποίο έπαιξε το ρόλο του θεμέλιου λίθου για τη Hervet Manufacturer.

Εικόνα
Πολυθρόνα Capitaine II (Πηγή: Hervet Manufacturier)

Τα σχέδια των επίπλων της Hervet Manufacturer είναι... κοσμικά κομψά, αντλώντας έμπνευση από τον μοντερνισμό των μέσων του αιώνα. Για παράδειγμα, τα ξαδέρφια Hervet εμπνεύστηκαν από τη σφηνοειδή σχεδίαση των κλασικών σπορ αυτοκινήτων, όπως η Lotus Esprit, όταν έφτιαχναν το ανάκλιντρο Esprit με το εύστοχο όνομα.

Εικόνα
Ανάκλιντρο Esprit (Πηγή: Hervet Manufacturier)​​​​​​) 

Άλλο ένα παράδειγμα της ασυνήθιστης ιδιοσυγκρασίας που ενέπνευσε τα σχέδιά τους είναι το εγκληματικά κομψό επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι Platinum, το οποίο «ενσαρκώνει» τις παιδικές αναμνήσεις του σχεδιαστικού διδύμου. Το Platinum είναι κατασκευασμένο από Zebrano και βραζιλιάνικη τριανταφυλλιά με προσθήκες από ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο που κάνουν το ποδοσφαιράκι να μοιάζει ότι βγήκε από το διαστημόπλοιο Enterprise του Star Trek.

Εικόνα
Eπιτραπέζιο ποδοσφαιράκι Platinum (Πηγή: Hervet Manufacturier)

Το Esprit και το Platinum είναι δύο μόνο παραδείγματα της πλήρους συλλογής επίπλων της Hervet Manufacturer, την οποία μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε στον ιστότοπο της εταιρείας. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο και εγγυάται να δώσει μια κλασικά διαστημική ατμόσφαιρα σε όποιον χώρο αποφασίσετε να το εγκαταστήσετε

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ