Spend it: Θα δίνατε 30 εκατ. δολάρια για μία από τις 3 τελευταίες μονοκατοικίες στο Central Park West;

Σε μια περιοχή γεμάτη ουρανοξύστες, μια μονοκατοικία σίγουρα κάνει τη διαφορά. Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, που βρίθει από πανάκριβα νεόχτιστα διαμερίσματα, ένα από τα πλέον σπάνια ακίνητα μόλις έβαλε πωλητήριο. Πρόκειται για ένα αρχοντικό που χρονολογείται από το 1887 και θα μπορούσε να είναι δικό σας για 30 εκατ. δολάρια.
Spend it: Θα δίνατε 30 εκατ. δολάρια για μία από τις 3 τελευταίες μονοκατοικίες στο Central Park West;

Το ακίνητο βρίσκεται στο Central Park West, στο Upper West Side της Νέας Υόρκης, και είναι ένα από τα λίγα ιστορικά αρχοντικά που απομένουν σ' αυτόν τον δρόμο. Χτίστηκε από τον κατασκευαστή William Noble, ο οποίος κατασκεύασε και ένα από τα γειτονικά σπίτια ως κύρια κατοικία του. Πρόσφατα, το γειτονικό ακίνητο ανακαινίστηκε από τον Keith Monda, πρώην πρόεδρο της εταιρείας ένδυσης Coach, και μετατράπηκε σε γκαλερί.

Διαβάστε ακόμα: Ένα διάσημο κάστρο στη Γαλλία αναζητά νέο ιδιοκτήτη μετά από 400 χρόνια

Το αρχοντικό που βγαίνει τώρα προς πώληση σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Edward Angell, ο οποίος εργάστηκε σε πολλά αρχοντικά σε όλη την πόλη. Το συγκεκριμένο εκτείνεται σε 930 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, επτά μεγάλα μπάνια και δύο WC. To αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι οι υπαίθριοι χώροι του - υπάρχει ένας κήπος στην πίσω αυλή, ένα deck στον τελευταίο όροφο που έχει θέα στο Central Park και μπαλκόνια παντού.

Εικόνα
Πηγή: Conran.com

Μια άλλη σπάνια αλλά πολυπόθητη λεπτομέρεια για κατοικία στο κέντρο της Νέας Υόρκης είναι η θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα του σπιτιού. Αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου «κέντρου ευεξίας» στο υπόγειο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τζακούζι, φινλανδική σάουνα και ατμόλουτρο.

Εικόνα
Πηγή: Conran.com
Εικόνα
Πηγή: Conran.com

Παρά την αποτελεσματική ανακαίνιση, όλες οι ιστορικές λεπτομέρειες έχουν διατηρηθεί με ιδιαίτερη προσοχή. Η πρόσοψη από ασβεστόλιθο και τούβλο έχει αποκατασταθεί πλήρως ενώ στην πίσω αυλή υπάρχει συντριβάνι που διαμορφώθηκε σύμφωνα με το σιντριβάνι Bethesda του Central Park. Η αυλόπορτα, κατασκευασμένη από σφυρήλατο σίδερο έχει επίσης αναδημιουργηθεί για να ταιριάζει με την αρχική της εμφάνιση, που χρονολογείται περίπου στο 1887.

Εικόνα
Πηγή: Conran.com
Εικόνα
Πηγή: Conran.com

Ωστόσο, είναι προφανές ότι η κατοικία δεν στερείται όλων των σύγχρονων ανέσεων. Η κουζίνα, για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένη με συσκευές Gaggenau και το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα ασφαλείας, εξοπλισμό Dornbracht και πολλά άλλα. Φυσικά, το καλύτερο σημείο του σπιτιού στο οποίο μπορείτε να εκτιμήσετε όλα αυτά είναι η κύρια σουίτα, η οποία περιλαμβάνει μια γκαρνταρόμπα Poliform και ένα μαρμάρινο μπάνιο Calacatta με βαθιά μπανιέρα Waterworks.

Εικόνα
Πηγή: Conran.com
Εικόνα
Πηγή: Conran.com

Το μόνο που απομένει είναι η φυσική παρουσία του νέου ιδιοκτήτη. Στην αγορά ακινήτων πάντως της Νέας Υόρκης ελπίζουν να διαθέτει το ίδιο σπάνια προσωπικότητα με εκείνη της νέας του κατοικίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην αγγελία του ακινήτου στην ιστοσελίδα του Ομίλου Corcoran που έχει αναλάβει την πώληση. Επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους στην photo gallery που ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ