Spend It: Ένα διάσημο γαλλικό κάστρο αναζητά νέο ιδιοκτήτη μετά από 400 χρόνια

Έπειτα από σχεδόν 400 χρόνια στην ιδιοκτησία της ίδιας οικογένειας, ένα από τα πιο διάσημα μεσαιωνικά φρούρια στη Γαλλία πωλείται. Η τιμή των 2,5 εκατ. ευρώ είναι αντάξια της ιστορίας του.
Spend It: Ένα διάσημο γαλλικό κάστρο αναζητά νέο ιδιοκτήτη μετά από 400 χρόνια

Τα 9 εκτάρια γης που περιτριγυρίζουν αυτήν την επιβλητική κατοικία στη Γαλλία μοιάζουν με πάρκο, ενώ οι αρχιτεκτονικά σχεδιασμένοι κήποι κάνουν το κάστρο να μοιάζει με σκηνικό ταινίας. Μάλιστα οι κήποι του βρίσκονται στη «λίστα» του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού με τους «300 πιο εντυπωσιακούς κήπους» στη χώρα.

Εικόνα

Σύμφωνα με το πωλητήριο του GROUPE MERCURE, το οχυρό αποστρατιωτικοποιήθηκε τον 17ο αιώνα και ξαναχτίστηκε ως κατοικία. Οι κήποι είχαν αρχίσει ήδη να δημιουργούνται από τα τέλη του 1600 και σχεδιάστηκαν από το Studio André Le Nôtre, τον «κηπουρό» του βασιλιά Louis XIV και τον αρχιτέκτονα κήπων που σχεδίασε τους κήπους στο Παλάτι των Βερσαλιών.

Εικόνα

Η κατοικία με την πλούσια ιστορία, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλή αποθήκευση των αρχείων του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και της Εθνικής Γαλλικής Βιβλιοθήκης, όμως πέρα από την ιστορική του σημασία, το κάστρο έγινε ακόμα πιο διάσημο στο ευρύ κοινό, όταν χρησιμοποιήθηκε ως τόπος για τη νουβέλα «Le Démon de Midi», του βραβευμένου με Νόμπελ, Paul Bourget.

Εικόνα

Δάσος περικυκλώνει το κάστρο και ανάλογα με την εποχή αλλάζουν τα χρώματα του σκηνικού, ενώ οι πύργοι και τα «φρούρια» που διατηρούνται ακόμα δίνουν την εμφάνιση «παραμυθιού». Η πέτρινη πρόσοψη διατηρεί τις πολεμίστρες της, τα ανοίγματα που χρησίμευαν στην άμυνα του κάστρου μέσα από τα οποία εκτοξεύονταν βέλη ή καυτή πίσσα εναντίον των πολιορκητών.

Διαβάστε επίσης: Σπίτια με... υποθαλάσσια θέα αναζητούν αγοραστή

Ένας κήπος με έργα κηπογλυπτικής και σιντριβάνια βρίσκεται στην «αυλή» του κάστρου, ενώ σε απόσταση αναπνοής μπορεί να βρει κανείς έναν λαβύρινθο που οδηγεί σε έναν ροδόκηπο. Επίσης, δύο ακόμα κήποι και εκτάσεις γκαζόν περιτριγυρίζουν τις άλλες πλευρές του κάστρου.

Εικόνα

Το εσωτερικό του κάστρου έχει τον αέρα ενός αριστοκρατικού εξοχικού σπιτιού, ενώ το μαρμάρινο τέμπλο του 16ου αιώνα, τα διακοσμητικά τοίχων του 18ου αιώνα και τα μπουντρούμια θυμίζουν σκηνικά από ταινίες. Το ταβάνι της τραπεζαρίας στηρίζεται με ξύλινα δοκάρια, ενώ στην αίθουσα δεσπόζει ένα τεράστιο πέτρινο τζάκι.

Συνολικά, το κάστρο έχει 16 κύρια δωμάτια, ένα εκκλησάκι και 12 υπνοδωμάτια, με επτά μπάνια. Όλα τα υπνοδωμάτια έχουν ψηλά ταβάνια και τζάκια, ξύλινα πατώματα και διακοσμητικά σε τοίχους και ταβάνια.

Εικόνα

Τέλος, τα κτήρια γύρω από το κάστρο περιλαμβάνουν μία «βοηθητική» κατοικία, μία ανακαινισμένη αγροικία, γκαράζ, στάβλους και έναν αχυρώνα.