Urwerk UR-112 Aggregat: Ένα εξωγήινο ρολόι από το μέλλον για να μετράτε το παρόν

Πατώντας στην αδιόρατη γραμμή μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού, το UR-112 Aggregat της ελβετικής ωρολογοποιίας Urwerk ορίζει μόνο του μια νέα κατηγορία ρολογιών.
Urwerk UR-112 Aggregat: Ένα εξωγήινο ρολόι από το μέλλον για να μετράτε το παρόν

Προσφέροντας πλήρως ψηφιακές ενδείξεις, από ώρες έως και δευτερόλεπτα, το νέο UR-112 Aggregat της ελβετικής ωρολογοποιίας Urwerk είναι μια μηχανική πρόκληση, ένα ρολόι που απαιτεί απόλυτη ακρίβεια συναρμολόγησης. Οι ώρες και τα λεπτά εμφανίζονται σε τριγωνικά πρίσματα που λειτουργούν κάτω από διαφανείς κυλίνδρους που είναι ορατοί μέσω των κρυσταλλικών οπών του ρολογιού.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κιάνου Ριβς δώρισε Rolex σε όλους τους κασκαντέρ του «John Wick 4»

Με την ψηφιακή ένδειξη ώρας στα αριστερά και τα λεπτά να εμφανίζονται σε βήματα των 5 λεπτών στα δεξιά, το UR-112 Aggregat μοιάζει περισσότερο με κάποιο όργανο πτήσης ενός αεροσκάφους από το μέλλον παρά με ρολόι χειρός. Όλοι οι αριθμοί είναι χαραγμένοι στις πλάκες τους και στη συνέχεια γεμίζονται με την ουσία Super-LumiNova, για βελτιωμένη αναγνωσιμότητα ακόμη και σε συνθήκες κακού φωτισμού.

Εικόνα

Με διαστάσεις 42 mm (πλάτος) x 51 mm (μήκος) x 16 mm (πάχος), η αρθρωτή κάσα τιτανίου προστατεύει τον αυτόματο μηχανισμό Caliber UR-13.01 που λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 δονήσεις την ώρα) και εγγυάται 48 ώρες αυτονομίας.

Εικόνα

Πατώντας τα ωστήρια και στις δύο πλευρές της θήκης, το κάλυμμα ξεκλειδώνει και αναδύεται, αποκαλύπτοντας μια περίτεχνη απεικόνιση ψηφιακών δευτερολέπτων. Χαραγμένοι σε μικροσκοπικούς ανάγλυφους δίσκους σιλικόνης, μικροσκοπικοί αριθμοί παρελαύνουν κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό δίπλα στη μοναδική αναλογική οθόνη του UR-112, η οποία αναγράφει την ένδειξη εξοικονόμησης ενέργειας.

Εικόνα

Συνδυάζοντας σώμα από ανθρακίτη με μαύρα πλαϊνά και κάλυμμα, η θήκη έχει ματ φινίρισμα που ενισχύει την τεχνική εμφάνιση του ρολογιού. Το UR-112 έχει δοκιμαστεί σε πίεση 3 bar (που αντιστοιχεί περίπου σε αντίσταση στο νερό σε βάθος 30 μέτρων).

Εικόνα

Η συγκεκριμένη πρώτη έκδοση του Urwerk UR-112 Aggregat περιορίζεται σε 25 τεμάχια και έχει τιμή 250.000 ελβετικών φράγκων (23.500 ευρώ περίπου) χωρίς τους τοπικούς φόρους. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το ρολόι αλλά και τα υπόλοιπα special projects στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.