Spend it: Noah: Η νέα ανδρική κολεξιόν The Roxy Music, έχει τον αέρα του Bryan Ferry

Η Noah είναι ένα σύγχρονο fashion brand που εμπνέεται από τον τρόπο που ντύνονται οι μουσικοί. Η νέα κολεξιόν που μόλις παρουσίασε έχει τον τίτλο The Roxy Music και φέρνει το στυλ του μοναδικού Bryan Ferry στη ντουλάπα σας.
Πηγή: noahny.com

Μουσική και μόδα βάδιζαν πάντα χέρι χέρι. Συνήθως οι σχεδιαστές εμπνέονταν από τους ροκ σταρ και τα συγκροτήματα, έβαζαν τις νότες και τους ρυθμούς στο ύφασμα κι έκαναν τα είδωλα της σκηνής μούσες τους για να προσελκύσουν τους οπαδούς τους όχι στις συναυλίες αλλά στα καταστήματά τους.

Διαβάστε ακόμα: Marinella - Γραβάτες από την Νάπολη με cult κοινό

Η Noah είναι ένα σχετικά νέο brand αντρικών ρούχων. «Γεννήθηκε» στο Soho της Νέας Υόρκης, άρα οι επιρροές του από τη μουσική δεν μπορούσαν να μην είναι ισχυρές. Έχοντας εμπνευστεί κολεξιόν από τους The Cure, τους Earth, Wind & Fire, τους N.E.R.D. (των Pharrell Williams και Chad Hugo) και άλλων, το brand παρουσίασε πριν λίγο καιρό την κολεξιόν The Roxy Music. Ο ιδρυτής του brand, Brendon Babenzien μίλησε για αυτήν στο Rolling Stone.

Εικόνα
Ο ιδρυτής της Noah, Brendon Babenzien (Πηγή: Instagram)

«Μεγάλωσα αγαπώντας τα μουσικά συγκροτήματα, και πιστεύω ότι οι μπάντες έχουν συνάφεια με το σήμερα όπως πάντα είχαν. Είναι κάτι σαν “ε, εδώ είναι μια μπάντα που ενδεχομένως ενέπνευσε τις μπάντες που σ' αρέσουν”. Το οποίο είναι πολύ γεροντίστικο, το καταλαβαίνω. Ταυτόχρονα όμως, μ' ενδιέφερε πάντα το πρωτότυπο, στα πάντα. Είτε είναι ένα ένδυμα, είτε μια μπάντα, είτε ένας ήχος. Άρα, πολλές από τις μπάντες με τις οποίες δουλέψαμε ήταν ας πούμε, οι πρώτες στην αγορά με τον τρόπο που έκαναν πράγματα. Είτε ήταν οι The Cure ή, οι Big Audio Dynamite ή, οι Youth of Today ή, οι Earth Wind & Fire» λέει.

Εικόνα
To αβάν γκαρντ στυλ του Bryan Ferry είναι διάχυτο σε όλη τη συλλογή (Πηγή: noany.com)

Η μουσική «είναι το φόντο όλων αυτών που κάνουμε» εξομολογείται ο Babenzien, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Σε όλα τα διαφορετικά είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, για μένα όλα ξυπνούν συναισθήματα». Σε ένα τραγούδι «όλα που έχεις είναι ο ήχος και ίσως οι λέξεις. Αισθάνομαι σαν να είναι η μεγαλύτερη έκφραση συναισθήματος από όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς. Φτάνει στο συναίσθημα γρηγορότερα απ' οτιδήποτε άλλο».

Εικόνα
Η κολεξιόν The Roxy Music περιλαμβάνει Τ-shirts, πουκάμισα με κουμπιά και στον γιακά και ένα μπουφάν varsity με τιγρέ μπατίκ (Πηγή: noany.com) 

Ο Babenzien ρωτήθηκε πώς ο κόσμος εμπνέεται να ντυθεί σαν τους Roxy Music. «Ε, βλέπουν τον Bryan Ferry. Είναι απίστευτος, σωστά; Είναι ένας από αυτούς που στα πρώτα στάδια ήταν λίγο πιο αβάν γκαρντ με το στυλ του και μετά, απλά "αποφοίτησε" σε παραδοσιακό αντρικό ντύσιμο. Κατά κάποιον τρόπο, όμως, λόγω του ότι είναι αυτός που είναι, εξακολούθησε να βγαίνει ως κάτι super cool παρόλο που θα μπορούσε να είναι το ίδιο ντύσιμο που θα φορούσε κάποιος κοινός άνθρωπος δίπλα του. Απλά ξέρει πώς να φορά ρούχα» εξηγεί.

Εικόνα
Οι επιτυχίες των Roxy Music, ως logos, στα ρούχα της συλλογής (Πηγή: noahny.com)

Όχι δεν μιλά με μέλη των συγκροτημάτων όταν δημιουργεί τις κολεξιόν. «Σπάνια μιλάω προσωπικά στους καλλιτέχνες, επειδή το φοβάμαι λίγο. Ως fan, δεν θέλω να περάσω αυτή τη γραμμή. Για αυτήν την κολεξιόν δεν μιλήσαμε απευθείας με τον Bryan Ferry, αλλά ήταν ο γιος του που χειρίστηκε τα πάντα. Άρα, ήμασταν πολύ κοντά στον πυρήνα. Και πραγματικά συμμετείχαν. Είδαν τι θέλαμε να κάνουμε και η αντίδρασή τους ήταν κάτι σαν “Α, αυτό είναι σπουδαίο. Cool. Προχωρήστε”» αφηγείται ο 49χρονος ιδρυτής του νεοϋορκέζικου brand.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το website της Noah αφενός για να δείτε τη νέα συλλογή The Roxy Music αλλά και για να ακούσετε και μια playlist ειδικά αφιερωμένη στους φαν του θρυλικού συγκροτήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ