Spend It: The Dalmore: Δημοπρασία με μερικά από τα πιο σπάνια σκωτσέζικα ουίσκι

Spend It: The Dalmore: Δημοπρασία με μερικά από τα πιο σπάνια σκωτσέζικα ουίσκι

Τον 21ο αιώνα το single malt ουίσκι καθιέρωσε τη θέση του μεταξύ των πιο πολυπόθητων επενδύσεων σε προϊόντα πολυτελείας και η Dalmore είναι μία από τις εταιρείες που φημίζονται για την παρουσία τους στην αγορά αυτή.

Η σκωτσέζικη εταιρεία με την μακρά ιστορία έχει σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην σπάνιων φιάλων ουίσκι και αυτή την εβδομάδα αναμένεται πως θα ξεπεράσει ακόμα ένα ορόσημο, όταν μία εντυπωσιακή συλλογή βγει σε δημοπρασία από την Sotheby's.

«The Dalmore Decades No. 6» είναι το όνομα της συλλογής έξι φιάλων ουίσκι από το 1951 και αναμένεται πως η τιμή τους - για το σετ - μπορεί να ξεπεράσει τα 680.000 δολάρια.

Εικόνα

Η συλλογή είναι ένα έργο τέχνης με έξι φιάλες, κάθε μία από τις οποίες περιλαμβάνει ένα ειδικά σχεδιασμένο επαργυρωμένο πώμα και μία βιτρίνα προβολής.

Η δημοπρασία θα μεταδοθεί ζωντανά στις 8/10 από τον διεθνή οίκο δημοπρασιών Sotheby's και η συμμετοχή είναι εφικτή μέσω διαδικτύου, μετά από εγγραφή των ενδιαφερόμενων.

Για όσους αναζητούν μια πιο... σχετικά, οικονομική λύση της No. 5 Collection, η οποία περιλαμβάνει πέντε παλαιωμένα ουίσκι, με έτη εμφιάλωσης από το 1967 μέχρι το 2000. Μόλις 15 σετς αυτής της συλλογής είναι διαθέσιμα διεθνώς, με τιμή έναρξης από τα 272.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ