Cartier: Πάνθηρες και ερπετά από διαμάντια στη νέα συλλογή για το 2021

Το κοσμήματα και ρολόγια Cartier αποτελούν μερικά από τα πιο ακριβά του είδους τους, σε όλο τον κόσμο, με κάθε κομμάτι να θεωρείται «κλασικό», ακόμα και αν ανήκει σε νεότερη συλλογή.
Cartier: Πάνθηρες και ερπετά από διαμάντια στη νέα συλλογή για το 2021

Της Χρυσάνθης Στέτου

Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν διαμάντια πολλών καρατίων που κάνουν το κάθε κόσμημα μία σημαντική επένδυση αρκετών χιλιάδων (ακόμα και εκατοντάδων χιλιάδω) ευρώ.

Το 2020 ήταν μια «καλή χρονιά» για τους πολυτελείς οίκους κοσμημάτων και πολύτιμων λιθών, καθώς οι μεγαλοεισοδηματίες επέλεξαν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε διαμάντια και πολυτελή κοσμήματα, μεταξύ άλλων.

Στη νέα συλλογή που παρουσίασε ο Οίκος Cartier μπορεί να βρει κανείς κοσμήματα με διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν σε ερπετά και ροζάρια. Συγκεκριμένα το «Cartier Reptilis» έχει δημιουργηθεί με λευκό χρυσό 18k και περισσότερα από 300 διαμάντια μεταξύ 3,5 και 6 καρατίων.

insider

Ενώ το «Cartier Rosary» διαθέτει λευκό χρυσό 18k και 1.191 brilliant-cut διαμάντια, 5,57 καρατίων.

insider

Και φυσικά τον «πάνθηρα», ο οποίος είναι το μοτίβο - σήμα κατατεθέν του διάσημου οίκου πολυτελών κοσμημάτων. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν σε ένα ρολόι χειρός το 1914 και από τότε σπάνια υπάρχει κάποια συλλογή που δεν περιλαμβάνει τον «πάνθηρα» με κάποιον τρόπο.

Στη νέα συλλογή για το 2021 ο «πάνθηρας» είναι... σκεπτόμενος, εξού και το όνομα Panthère Songeuse.

Δείτε τα διαμαντένια ρολόγια που παρουσίασε ο Οίκος:

insiderinsider

insider

Πηγή φωτογραφιών: Cartier

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ