INSIDE OUT

Η dream team του ΣΥΡΙΖΑ στις προκριματικές, επιστήμονες, πολυπράγμονες, φωτογενείς, και fan του Προέδρου

Μαρία Νταλιάνη
09-04-2024 | 07:05
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η dream team του ΣΥΡΙΖΑ στις προκριματικές, επιστήμονες, πολυπράγμονες, φωτογενείς, και fan του Προέδρου

Ξεκινάω μ’ ένα κουιζάκι γιατί αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα μαζευτεί επιτέλους στα κεντρικά, και θα συγκεντρωθεί στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Λοιπόν.

Με ποιο κόμμα κατεβαίνει ο υποψήφιος που συστήνεται ως εξής:

«Εργάζομαι από 10 χρονών (τα πρώτα 10 μεροκάματα στη συλλογή βαμβακιού), μαθητής δημοτικού. Προέρχομαι από φτωχή αγροτική οικογένεια αλλά είμαι υπερήφανος για αυτό γιατί μεγάλωσα με αρχές που σήμερα πολεμούνται.
Θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια για μένα είναι λόγος να δίνω μάχες καθημερινά γι’ αυτά.
Πιστεύω στον άνθρωπο και στη δικαιοσύνη και με διώχνει το ψέμα , η αχαριστία και η αδικία.
Κομμωτής στο επάγγελμα, με ιδιαίτερο χόμπι τα ηλεκτρονικά.
Είμαι ραδιοερασιτέχνης από την ηλικία των 12 ετών».

Σήμερα Νέα Ιωνία

Αν και ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης έκλεψε την παράσταση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη την Κυριακή, εκτιμώ πως αυτό έγινε γιατί του άφησε χώρο ο Κασσελάκης. Όμως, ο Στέφανος επέστρεψε απ’ την Γαύδο και είναι έτοιμος να παρουσιάσει. Η αρχή θα γίνει απόψε στη Νέα Ιωνία, ενώ ακολουθεί Περιστέρι και Νέα Σμύρνη.

5 για τον Πρόεδρο

Μετά από τις παρουσιάσεις, όσοι έκαναν login στο isyriza και φυσικά τα μέλη, θα κληθούν να ψηφίσουν την Κυριακή είτε ηλεκτρονικά, είτε με κάλπη, για τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περί τις 202 υποψηφιότητες για 35 θέσεις. Δύο, η κα Κουντουρά και ο κ. Αρβανίτης ως εν ενεργεία ευρωβουλευτές, δεν θα μπουν στις προκριματικές, ενώ 5 θα είναι της επιλογής του Προέδρου. Σημειώνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής που κάνει προκριματικές. Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσίασαν υποψηφιότητες που τις έφερε ο πελαργός.

Το να κρατήσει 5 για τον Πρόεδρο είναι λοιπόν το λιγότερο. Απλώς του επισημαίνω ότι έτσι θα στεναχωρήσει πολλούς απ’ όσους μπήκαν στις προκριματικές. Εγώ ξεχώρισα περισσότερους από πέντε.

Ο αγαπημένος μου

Είναι ο Ιάσονας Γκομόζιας.

Ο Ιάσονας είναι ένας αναγνωριζόμενος Product Designer (Σχεδιαστής βιομηχανικών και ψηφιακών προϊόντων) στο Λονδίνο με μεταπτυχιακό από το Brunel University London. (acceptance rate 70%).

Αν και μόλις 26 ετών, ο Ιάσωνας έχει καταφέρει να βοηθήσει μεγάλους Οργανισμούς και εταιρείες από όλον τον κόσμο, όπως, η Nissan, Blu και Medidata Solutions να λύσουν σοβαρά προβλήματα για τους πελάτες τους.

Στον ελευθερο του χρόνο ασχολείται με τη παραγωγή μουσικής, φιλοσοφία και ψυχολογία. Τώρα, θέλει να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητα του και γνώση του στο Human-Centred Design (ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό) για να λύσει προβλήματα που αφορούν όλους μας ώστε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη.

Ιατρός με διαλέξεις

Στο top ten οπωσδήποτε ο, «Με λένε Βασίλη».

Ο Βασίλης δεν είναι τυχαίος. Τον λένε Κασσελάκη και γεννήθηκε στο χωριό Σκινές Χανίων. Όπως λέει ο ίδιος, είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. «Φοίτησα στα σχολεία της περιοχής. Μια σχολική διαδρομή που χαρακτηρίζεται από αριστεία, μαθητικές διακρίσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες. Έπειτα πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το μονοπάτι της ιατρικής - επιστήμης η οποία ορίζει στο κέντρο της τον άνθρωπο και ως αυτοσκοπό της να τον υπηρετεί -. Παρακολούθησα τις διαλέξεις στο ιστορικό πανεπιστήμιο LA SAPIENZA UNIVERSITA DI ROMA και στο οποίο μετά την παρουσίαση της πτυχιακής μου εργασίας αποφοίτησα με τελικό βαθμό 110/110. Μια πανεπιστημιακή διαδρομή γεμάτη γνώση αλλά και πολιτικής ζύμωσης μέσα από δράσεις, εκδηλώσεις, τριβής με τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Εκτιμώ πως θα πάει καλά στις προκριματικές της Κρήτης, κι έτσι το ευρωψηφοδέλτιο θα έχει έναν Κασσελάκη. Ελπίζω σύντομα να γράψει κάτι παραπάνω, όπως πχ τι ειδικότητα έχει και που εργάζεται.

Γιατρός - Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

Η περίπτωση του Ευδόκιμου Τσολακίδη λάμπει από μόνη της. Πόσοι σπούδασαν ιατρική και μετά πήραν υποτροφία Fulbright στην υποκριτική; Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν. Είναι ο πρώτος.

Ο Ευδόκιμος Τσολακίδης (www.evdokimos.com) σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Ρώμης. Είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και σπούδασε στην Νέα Υόρκη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και έχει master Υποκριτικής/Σκηνοθεσίας από το τμήμα θεάτρου του ΑΠΘ.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου των Αλλαγών έχει συνεργαστεί με θιάσους και σχολές θεάτρου της Ελλάδας και του εξωτερικού ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και δάσκαλος υποκριτικής. Έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε το γύρο του κόσμου.

Επικοινωνιολόγος σε Διεθνείς Οργανισμούς

Η περίπτωση της Σοφίας-Μαρίας Γιαννούλη αξίζει προσοχής αν και υποψιάζομαι πως με τέτοιο βιογραφικό ο Στέφανος έχει ήδη βρει τον δικό του Γκρίνμπεργκ.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, και όταν η οικονομική κρίση έπληξε την Ελλάδα, ήταν μία από τους χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής. Έχει εργαστεί ως επικοινωνιολόγος σε διεθνείς οργανισμούς, όπως σε παραρτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και τα Ηνωμένα Έθνη, προωθώντας ζητήματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ψηφιακής καινοτομίας. Έχει ζήσει στην Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία, και μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες.

Μάθε τέχνη κι άστηνε

Ο Παναγιώτης Τσοχλιάς γεννήθηκε το 1962 στην Κομοτηνή, όπου και κατοικεί, αλλά για τους δικούς λόγους κατεβαίνει στις προκριματικές στην Αττική. Ιταλοσπουδαγμένος επίσης (Φυσική επιστήμη και Ιταλική φιλολογία στην Περούτζια), ξεκίνησε να εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος, ωστόσο γρήγορα τον κέρδισε η δημοσιογραφία και έχει διατρέξει όλες τις βαθμίδες της, από συντάκτης ως εκδότης καθημερινής εφημερίδας, διευθυντής σε τηλεοπτικό σταθμό και ραδιοφωνικός παραγωγός. Σήμερα είναι υπάλληλος του ΚΤΕΛ Ροδόπης, συνεχίζοντας να ασκεί την δημοσιογραφία. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Άννα Λεχρ Σπλαβίνσκα.

Καλύτερη φωτό ever

Στην πρώτη επαφή με ένα τυχαίο δείγμα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, την καλύτερη φωτογραφία ever έχει ο Κωνσταντίνος Τσορώνης.

Ο υποψήφιος γεννήθηκε το 1975, μεγάλωσε και κατοικεί στην Καλαμάτα. Εκτός από φωτογένεια και στυλ, Κωνσταντίνος είναι χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου. Διαθέτει υπέρ-δεκαπενταετή εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων και την εκπαίδευση και έχει εμπλακεί επαγγελματικά στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στην ασφάλεια τροφίμων και διαχείριση ποιότητας, καθώς επίσης και Πανεπιστημιακού διπλώματος ειδίκευσης στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου του Πανεπιστημίου της Jaén.

Κάλυψε Μάτι

Ανάμεσα στους υποψήφιους υπάρχουν και πιο γνωστοί, όπως η Δώρα Αυγέρη, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Π. Κουρουμπλής, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Μάριος Κάτσης. Όμως τα new entry δικαιούνται μια ματιά παραπάνω. Όπως ο Δημήτρης Πανόπουλος στο βιογραφικό του οποίου αναφέρεται ότι το 2018 κάλυψε δημοσιογραφικά τη φωτιά στο Μάτι, αλλά και ο επιχειρηματίας Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Απόφοιτος του UCLA, και Διευθύνων Σύμβουλος του GreekReporter, ένας από τους κορυφαίους ειδησεογραφικούς οργανισμούς των Ελλήνων της διασποράς με έδρα τις ΗΠΑ.

Στις προκριματικές υπάρχουν και 16 απόδημοι, ο Νάσος δεν είναι σε αυτούς καθώς κατεβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Φθιώτιδα. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Γειά σου» (Σκαι), «δεν είχα στο μυαλό μου να το κάνω. Ένας λόγος που ήθελα να συμμετάσχω είναι ο Στέφανος. Εάν δεν ερχόταν ο Στέφανος σ' αυτό το κόμμα δεν θα το σκεφτόμουν».

Η περίπτωση του Νάσου είναι αυτό που οι δημοσκόποι αρχίζουν μόλις να αντιλαμβάνονται: Πως ο Κασσελάκης στηρίζεται σε ένα άλλο κοινό το οποίο ίσως έχει μικρή σχέση με τον Συριζα. Μέχρι που μπορεί να τον οδηγήσει αυτό το κοινό άραγε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:02

Επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός της Ισπανίας τον Απρίλιο

10:55

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για την εορταστική περίοδο του Πάσχα – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

10:50

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Άλμα 17% της Atos

10:34

Ξεκινά το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου

10:29

ΔΥΠΑ: 55 εργαστήρια συμβουλευτικής σε 41 ΚΠΑ2 τον Μάιο

10:24

ΔΑΑ: Στα 28,5% τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Αύξηση εσόδων 15,3%

10:19

Τι δήλωσε η Ρένα Δούρου μετά από την αθώωσή της για την τραγωδία στο Μάτι

10:11

Eurobank: Χρηματοδότηση με 15,34 εκατ. ευρώ του Φ/Β σταθμού της Lightsource bp

10:08

Στους 18 οι προφυλακιστέοι για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Δικογραφία «μαμούθ» με 167 κατηγορούμενους

10:07

Το Ευρωκοινοβούλιο θέλει να μας θυμίσει τη σημασία της Δημοκρατίας – Η νέα καμπάνια για τις Ευρωεκλογές

09:58

Παπαθανάσης: Υπογειοποίηση εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης στην Πεντέλη

09:51

Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Περισσότερες από 178.000 εγγραφές - Εκπνέει σήμερα η προθεσμία

09:43

Στο «κυνήγι» υψηλότερων αποτιμήσεων το Χρηματιστήριο

09:34

Απέφερε καρπούς η απρόσμενη επίσκεψη του Έλον Μασκ στο Πεκίνο - Συμφωνία με Baidu

09:19

Δίκη για το Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι από τους 21 - Αθώοι Ψινάκης και Δούρου

09:10

Η Χαμάς απαντά στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ - Ο Μπλίνκεν στη Μ. Ανατολή

08:59

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ ανακοινώνει αν παραιτείται ή όχι

08:53

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990 το γεν έναντι του δολαρίου

08:50

Κρήτη: Νέος σεισμός 4,2 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου

08:30

Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές ΗΠΑ - Τουλάχιστον 5 νεκροί

08:23

Loulis Food Ingredients: Οι στόχοι του 2024 και η στρατηγική της επόμενης μέρας - Ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

08:10

Στην τελική ευθεία ο πολυετής προϋπολογισμός – Οι προβλέψεις για το 2024

08:03

Χρονιά ρεκόρ το 2024 για τον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως

08:00

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι

07:59

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη

07:50

Πράσινα τιμολόγια: Προς μικρή μείωση τον Μάιο – Στα 10 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή

07:42

Μία πρόταση από τον Λέτα με μεγάλο ενδιαφέρον. Αρκεί να συζητηθεί

07:40

Lamda: Τα ρεκόρ των Malls, η ηγετική θέση και το Ελληνικό

07:35

Εφορία: Σαρωτικοί έλεγχοι για αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα - Στόχος εισπράξεις 1,7 δισ.

07:28

Οι προβλέψεις του Γεράκη - Κέντρο και γυναίκες κρίνουν το αποτέλεσμα - Δωρεά Λάτση στο υπουργικό