Κατάλογος νέων μέτρων σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάλογος νέων μέτρων σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα
«Μέχρι σήμερα ή αύριο θα έχουμε έναν κατάλογο πιθανών μέτρων που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους ειδικούς, ώστε να επιλέγονται τα κατάλληλα κάθε φορά ανάλογα με τα δεδομένα.»

Κατάλογο μέτρων καταρτίζει η επιτροπή επιδημιολόγων για να εφαρμοστούν σε περιοχές που εμφανίζονται αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσα στις οποίες και η Αττική, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, και στη γειτονιά μας», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων.

Έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία «μία από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα που ξεπέρασε ακόμη και το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, ημερησίως. Συνολικά 30.910 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον covid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλία». Αναφέρθηκε, επίσης, και στο Ισραήλ «που προχωρά στην επιβολή νέου lockdown τριών εβδομάδων, από τις 18 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας σε απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τους τόπους κατοικίας, κλείσιμο των χώρων λατρείας και των σχολείων και άνοιγμα μόνον των απαραίτητων καταστημάτων».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις διεθνώς. Ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας».

Κατάλογο μέτρων καταρτίζει η επιτροπή επιδημιολόγων για να εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ανάμεσα στις οποίες και η Αττική, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως ανέφερε: «Μέχρι σήμερα ή αύριο θα έχουμε έναν κατάλογο πιθανών μέτρων που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους ειδικούς, ώστε να επιλέγονται τα κατάλληλα κάθε φορά ανάλογα με τα δεδομένα.»

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider