Δένδιας: Η φρεγάτα «Ύδρα» προασπίζει τα συμφέροντα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ελληνικής οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Η φρεγάτα «Ύδρα» προασπίζει τα συμφέροντα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ελληνικής οικονομίας
«Η φρεγάτα «Ύδρα» έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη στην περιοχή. Προασπίζει σε αυτήν τα συμφέροντα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και γενικά της ελληνικής οικονομίας, του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα καταναλωτή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

«Η φρεγάτα «Ύδρα» έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη στην περιοχή. Προασπίζει σε αυτήν τα συμφέροντα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και γενικά της ελληνικής οικονομίας, του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα καταναλωτή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη στο in.gr ,με αφορμή την χθεσινή πρώτη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας στον κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ για τη διαφύλαξη της ελεύθερης επικοινωνίας των θαλασσίων οδών.

«Κατά τη διάρκεια συνοδείας εμπορικού πλοίου, υπήρχε και παραμένει το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί να πληγεί και το πολεμικό πλοίο που το συνοδεύει. Η φρεγάτα «Ύδρα» έκανε αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει, βολές δηλαδή κατά των εισερχόμενων UAV, τα οποία ανέστρεψαν πορεία», διευκρίνισε περαιτέρω.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των κομμάτων, ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να υπερασπίζουν την πατρίδα μας και τα συμφέροντά της. Ακριβώς αυτό κάνει η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Παράλληλα, η συμμετοχή της στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ παρέχει εξαιρετικά πολύτιμα διδάγματα. Καταλαβαίνετε ότι στην απευκταία περίπτωση συγκρούσεως στις δικές μας θαλάσσιες ζώνες στο μέλλον, δεν πρόκειται να εκτοξεύονται γαρύφαλλα εναντίον των πλοίων μας», παρατήρησε.

Τέλος για τη σημασία της Αλεξανδρούπολης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε : «Η περιοχή της μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στους τομείς της Ενέργειας και των Μεταφορών, όπως φυσικά και στο επίπεδο της Εθνικής Άμυνας, της Άμυνας της ΕΕ και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

«Είναι κοντύτερα π.χ. στην Οδησσό από ό,τι είναι η διαδρομή μέσα από τα Στενά. Είναι πιο κοντά στην Οδησσό από ό,τι είναι στην Κρήτη. Είναι επίσης μια εναλλακτική πηγή όδευσης προς την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Συνεπώς έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Καθήκον της ελληνικής Πολιτείας είναι να βοηθήσει στην δημιουργία αυτών των υποδομών που θα διευκολύνουν την ανάπτυξή της σε όλους αυτούς τους τομείς.Νομίζω ότι μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι αντιλήφθηκα τη σημασία της Αλεξανδρούπολης εγκαίρως και πριν γίνει «της μόδας» η σχετική διαπίστωση», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Υπάρχει μία προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Xατζηδάκης: Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μέρος της ανάπτυξης της χώρας 

EY: Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» o Ευτ. Βασιλάκης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Βασιλάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider