Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ενισχύει τις σχέσεις της με το Ουζμπεκιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ενισχύει τις σχέσεις της με το Ουζμπεκιστάν
Η Κίνα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επεκτείνει την συνεργασία με το Ουζμπεκιστάν σε όλη την αλυσίδα της βιομηχανίας νέων ενεργειακών οχημάτων.

Η Κίνα αναβάθμισε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ουζμπεκιστάν και πρόσφερε μια στενότερη συνεργασία σε μια σειρά ενεργειακά, βιομηχανικά έργα και σε έργα υποδομών, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα. Η ανακοίνωση έγινε μετά τις συνομιλίες που είχε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίγκ με τον Ουζμπέκο ομόλογο του Σαφκάτ Μιρζιγιόεφ στο Πεκίνο.

Η Κίνα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επεκτείνει την συνεργασία με το Ουζμπεκιστάν σε όλη την αλυσίδα της βιομηχανίας νέων ενεργειακών οχημάτων, καθώς και σε μεγάλα έργα όπως τα φωτοβολταϊκά, η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια, ανέφερε η κρατική τηλεόραση CCTV. Η Κίνα ζήτησε επίσης να συνεργαστούν για να αρχίσει το «ταχύτερο δυνατόν» το έργο κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Κίνα-Κιργιστάν- Ουζμπεκιστάν.

Η Κίνα και το Ουζμπεκιστάν έχουν αναβαθμίσει τις διπλωματικές τους σχέσεις σε «ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση παντός καιρού», ανέφερε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Οι σχέσεις αναβαθμίσθηκαν από το μια «ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία», όπως ήταν προηγουμένως.

Η εταιρική σχέση «παντός καιρού» αναφέρεται στη διατήρηση φιλικών σχέσεων και από τις δύο πλευρές ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το διεθνές και εγχώριο πολιτικό τοπίο, σύμφωνα με άρθρο του κρατικού μέσου ενημέρωσης China Daily. Η Κίνα διατηρεί μια παρόμοια εταιρική σχέση «παντός καιρού» με την Λευκορωσία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινο φως» από υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την ανάπτυξη σμήνους δορυφόρων

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο - Μόνο σε ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα

Οι αναπτυξιακοί στόχοι της κυβέρνησης – Έρχονται προσκλήσεις 3,9 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027

gazzetta
gazzetta reader insider insider