Έρευνα Prorata: H ΝΔ κυριαρχεί στο «Κέντρο» αλλά με απώλειες - Οι επιδόσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα Prorata: H ΝΔ κυριαρχεί στο «Κέντρο» αλλά με απώλειες - Οι επιδόσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Σημαντικό προβάδισμα στη «μάχη» του πολιτικού Κέντρου διατηρεί το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με έρευνα της Prorata, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Σημαντικό προβάδισμα στη «μάχη» του πολιτικού Κέντρου, δηλαδή το ποιο κόμμα θα κερδίσει ψηφοφόρους που δεν είναι ξεκάθαρα προς τα αριστερά ή στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, διατηρεί το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με έρευνα της Prorata, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί στον χώρο του Κέντρου αν και παρουσιάζει απώλειες.

Όπως αναφέρεται, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 58% εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο του κέντρου, είχαν ψηφίσει ΝΔ. Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αύριο αν γίνονταν εκλογές, την Νέα Δημοκρατία θα ψήφιζε το 41%, μία απώλεια της τάξης των 17 μονάδων.

Το ΠΑΣΟΚ θα επέλεγε το 17% των κεντρώων (από το 11% που το επέλεξε στις βουλευτικές εκλογές) ενώ ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε το 9% (από το 7%).

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων είναι υπέρ με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό έχει αμφιβολίες για την υιοθεσία τέκνων.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεργάτες Αντ. Σαμαρά για γάμο ομόφυλων: «Να είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»

Μαρινάκης για ν/σ ομόφυλων ζευγαριών: Η αποχή είναι προτιμότερη από την καταψήφιση

gazzetta
gazzetta reader insider insider