Πλεύρης: Στηρίζουμε τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους - Προχειρότητα στις προκηρύξεις από την προηγούμενη κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Στηρίζουμε τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους - Προχειρότητα στις προκηρύξεις από την προηγούμενη κυβέρνηση
Στηρίζουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το προσωπικό τους, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια τις διατάξεις της τροπολογίας που αφορούν την προκήρυξη 2Κ/2019 και τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Στηρίζουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το προσωπικό τους, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια τις διατάξεις της τροπολογίας που αφορούν την προκήρυξη 2Κ/2019 και τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων του ΕΣΥ που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις.

Ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στην προκήρυξη 2Κ/2019, είπε ότι αναδεικνύεται «η προχειρότητα με την οποία έκανε τις προκηρύξεις η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς επίσης και τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος των συναδέλφων βουλευτών της αντιπολίτευσης όταν αναφέρονται γενικά για τις προκηρύξεις προσωπικού στο ΕΣΥ». Βγάλατε είπε «μια προκήρυξη με μία αυξημένη μοριοδότηση που δεν δικαιολογούνταν». Ήρθε «το 2022 το ΣτΕ και με δύο αποφάσεις του έκρινε την προκήρυξη αντισυνταγματική αφήνοντας 1.116 άτομα να μένουν εκτεθειμένα».

Σήμερα, είπε ο κ. Πλεύρης «εμείς ερχόμαστε και λύνουμε το πρόβλημα παρέχοντας την δυνατότητα να παραμείνουν στις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Αν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις δημιουργούνται προσωποπαγείς θέσεις. Οι προσωποπαγείς αυτές θέσεις θα παραμείνουν μέχρι να κενωθεί η πρώτη οργανική θέση έτσι ώστε να μην υπάρξει και αύξηση των οργανικών θέσεων».

Προανήγγειλε πως «για τους υποψηφίους οι οποίοι έχουν μπει σε άλλη θέση από αυτή που υπηρετούν τώρα, θα κληθούν εντός 20 ημερών να επιλέξουν ποια από τις δύο θέσεις θέλουν να κρατήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι κρίθηκαν ότι πρέπει να διοριστούν, θα διοριστούν και παράλληλα όσοι αυτό το διάστημα υπηρετούν θα παραμείνουν σε οργανικές θέσεις ή προσωποπαγείς».

Σχετικά με τις διατάξεις για τις διοικήσεις των νοσοκομείων των ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «όπου υπάρχουν δωρεές θα μπαίνει και άτομο του δωρητή παράλληλα επιλέγουμε να υπάρχουν άλλα δύο άτομα στο διοικητικό συμβούλιο. Το ένα να είναι ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας προκειμένου να στηριχθούν τα νοσοκομεία και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε επικουρικό προσωπικό και ένας εκπρόσωπος από τον οικείο ιατρικό σύλλογο που είναι ένα πάγιο αίτημα των ιατρικών συλλόγων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δύο σχήματα διεκδικούν τον ΣΔΙΤ διαγωνισμό των 292 εκατ. ευρώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider