Μητσοτάκης για Πολάκη: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι - Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για Πολάκη: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι - Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου
«Ας λύσουν τα εσωτερικά τους και ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον "πολακισμό" σε κεντρική γραμμή του κόμματός τους».

«Για αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πω μια κουβέντα μόνο. Όπως στρώνεις κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους και ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον "πολακισμό" σε κεντρική γραμμή του κόμματός τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Αχαρνών και αναφερόμενος στις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Παύλο Πολάκη.

«Από εκεί και πέρα ας αφήσουν εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας. Αν μιλάμε για το μέλλον να αποφεύγουμε την τοξικότητα και να σκύβουμε με σεβασμό και κατανόηση στα προβλήματα της κοινωνίας. Μην έχετε αμφιβολία, στις εκλογές θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε τους στόχους μας», τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα» ανέφερε παράλληλα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό έργο που συντελέσθηκε ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις τετραετίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να μετά να αποφανθούν στις εκλογές.

«Ας συγκριθούμε, λοιπόν. Ποιος σας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και τους μείωσε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές και τις δημιούργησε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα φυλάξει τα σύνορα και τα φύλαξε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα κάνουμε τη ζωή σας πιο ασφαλή και ξέρω ότι βρίσκομαι σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας. 14 νέοι αστυνομικοί ήρθαν και προστέθηκαν στη δύναμη των αστυνομικών σας τμημάτων με μόνιμη δύναμη ΟΠΚΕ. Θέλω να αισθάνεστε όλες και όλοι ότι η φροντίδα μας για τα ζητήματα της ασφάλειας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Και όπου χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για να αισθάνεστε όλες και όλοι ασφαλείς, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στα στελέχη της ΝΔ λέγοντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξει ούτε η παραμικρή υπόνοια αλαζονείας και αυταρέσκειας, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές κερδίζονται ψήφο-ψήφο, κερδίζονται στο πεζοδρόμιο, στα καφενεία, στα ΚΑΠΗ, πόρτα-πόρτα.

«Έτσι έχουμε μάθει να κάνουμε εκλογές, έτσι θα κάνουμε εκλογές τώρα. Ξέρετε να κάνετε εκλογές, δώστε μας τη δυνατότητα να εξακολουθούμε να πηγαίνουμε τον τόπο μπροστά. Να κρατάμε σταθερά το πηδάλιο της χώρας» είπε. Παράλληλα τόνισε επίσης ότι το σχέδιο της ΝΔ εξασφαλίζει ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους πιο αδύναμους, την αύξηση θέσεων απασχόλησης το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την Παιδεία, και είπε ότι «κάναμε την Ελλάδα από ουραγό, πρωταγωνιστή στην Ευρώπη».

Και προσέθεσε:

«Όλα αυτά θα τα ζυγίσετε και θα τα αξιολογήσετε. Και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Ξέρω ότι υπήρχαν συμπολίτες μας που δεν ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία, που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και πιστεύω ότι αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Όπως ξέρω ότι σίγουρα ανάμεσά μας υπάρχουν και συμπολίτες μας που δεν μας έχουν ψηφίσει. Που μπορεί να μας ψηφίσουν για πρώτη φορά, γιατί πείστηκαν τελικά ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στην πολιτική χτίζονται από πολιτικούς που αυτά που λένε τα κάνουν και δε σας τάζουν πράγματα τα οποία γνωρίζετε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε πράξη».

Τέλος συμπλήρωσε ότι η ΝΔ στέκεται πάντα κοντά στους πιο αδύναμους και τόνισε:

«Το κάναμε τις εποχές της πανδημίας, νομίζω το γνωρίζουν όλες και όλοι, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εάν δεν είχαμε σκύψει πάνω στο πρόβλημα, εάν δεν είχαμε στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, η ανεργία θα είχε εκτοξευθεί. Αντί γι' αυτό, η ανεργία συνέχεια μειώνεται».

Αντιπλημμυρικά έργα 30 εκατ. ευρώ

Κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την υλοποίηση των δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων της τάξης πάνω από τα 120 εκατομμύρια ευρώ, και στο κέντρο των Αχαρνών συνολικά 30 εκατομμυρίων ευρώ. «Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, μαζί έχουμε συνεργαστεί με τους συνεργάτες σας και τους Υπουργούς και έχουμε καταφέρει να φέρουμε χρηματοδοτήσεις πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης», έχουμε καταφέρει να πάρουμε πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να φτιάξουμε την (λεωφόρο) Καραμανλή, έχουμε καταφέρει να κάνουμε πάρα-πάρα πολλά» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Βρεττός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ναό του Αγίου Βλασίου, όπου τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών του Ναού και στη συνέχεια το Λαογραφικό Μουσείο του δήμου Αχαρνών

Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα στις 18:00, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε συζήτηση στο Συνέδριο με θέμα «ygeiamou 2023 - Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον 'Ανθρωπο» που διοργανώνουν το ygeiamou.gr και το Πρώτο Θέμα.

Η ώρα της κρίσης για τον Παύλο Πολάκη

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η ώρα της κρίσης για το ζήτημα του Παύλου Πολάκη και την στοχοποίηση εκ μέρους του, δικαστών, δημοσιογράφων και δημοσίων λειτουργών, με την αναφορά «αν δεν καθαρίσουμε, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», ενέργεια που έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό εν μέσω και της προεκλογικής περιόδου.

Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που θα πραγματοποιηθεί σε διευρυμένη σύνθεση σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 17:00, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει τη παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με την αποπομπή του από το κόμμα να θεωρείται ειλημμένη απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έχει τεθεί ήδη εκτός ψηφοδελτίων, και εν συνέχεια καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας.

«Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη ουδείς δικαιούται να ρίχνει λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του» είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πηγές αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με την απομάκρυνση Πολάκη να προστατεύσει το κόμμα στην τελική ευθεία για τις εκλογές ξεκαθαρίζοντας ότι:

  • Ο πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται
  • Ο αγώνας κατά της διαφθοράς του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι αγώνας συλλογικός και δεν μπορεί να γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο.
  • Δεν χωράνε αυτόνομες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πάντα συλλογικά.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας επέλεξε το δρόμο του». Στην διευρυμένη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στο Πειθαρχικό για διαγραφή από το κόμμα, «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος». Το θέμα όμως προκαλεί συζητήσεις και αναταράξεις και εντός του κόμματος καθώς κορυφαία στελέχη όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαφωνούν με το ενδεχόμενο διαγραφής του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Βουλή το ν/σ του ΥΠΕΣ για το Σύστημα Καινοτομίας στο Δημόσιο - Τροπολογίες και ρυθμίσεις

Θεοδωρικάκος: Απαράδεκτες και φασιστικής νοοτροπίας οι δηλώσεις Πολάκη

Κρεμλίνο: «Λιγάκι νωρίς» για να ανακοινωθεί αν ο Πούτιν θα είναι υποψήφιος το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider