ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις Μπάιντεν για την απεργία των σιδηροδρομικών - «Ρίσκο για την οικονομία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις Μπάιντεν για την απεργία των σιδηροδρομικών - «Ρίσκο για την οικονομία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως το Κογκρέσο πρέπει να επέμβει ώστε να αποτραπεί η απεργία.

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απεργία που μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων στις ΗΠΑ έστειλε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση που είχε με μέλη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε πως το Κογκρέσο πρέπει να επέμβει ώστε να αποτραπεί η απεργία που θα αποτελέσει «ρίσκο για την οικονομία». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για το θέμα για την περίοδο που μεσολαβεί από τώρα έως τα Χριστούγεννα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να εφαρμοστεί η καταρχήν συμφωνία του Σεπτεμβρίου ανάμεσα στις εταιρείες εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών και στα συνδικάτα, που μένει να επικυρωθεί από τα τελευταία. Ωστόσο, κάποιες από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις που αφορά δεν θέλουν τη συμφωνία, η σύναψη της οποίας αποδείχθηκε δύσκολη ιδίως εξαιτίας διαφωνιών για τις αναρρωτικές άδειες.

Αν δεν εφαρμοστεί ως την 9η Δεκεμβρίου, ή ως την 5η Δεκεμβρίου κατά τα χρονοδιαγράμματα κάποιων από τα μέρη, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με απεργιακή κινητοποίηση που θα ακινητοποιήσει σχεδόν 7.000 σιδηροδρομικούς συρμούς μεταφοράς εμπορευμάτων και θα κοστίζει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των Αμερικανικών Σιδηροδρόμων (Association of American Railroads, AAR).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα οικονομικά ζητήματα και το ουκρανικό θα συζητήσουν στην Ουάσιγκτον ο Μπάιντεν με τον Μακρόν

S&P Global: Οι ΗΠΑ οδεύουν προς μία ύφεση σαν του 1969-70

gazzetta
gazzetta reader insider insider