Γεωργιάδης για ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις - Θα υπάρξει νέα παρέμβαση στα καύσιμα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γεωργιάδης για ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις - Θα υπάρξει νέα παρέμβαση στα καύσιμα
Θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στα καύσιμα αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης. Ο υπουργός έκανε λόγο για ένα παγκόσμια φαινόμενο το οποίο είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσε οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος ειδικά στα καύσιμα, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και νέα παρέμβαση αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

Πρόσθεσε δε πως τηρουμένων των αναλογιών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο.

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί «να κρατήσουμε δυνάμεις».

Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια τόνισε ότι οι τόσο οι έλεγχοι, όσο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι συνεχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

Ακίνητα: Έξι φορο-ανάσες για τους ιδιοκτήτες το 2026 – «Ψαλίδι» σε φόρους και τεκμήρια

Οι ξεχωριστές business της Τότεναμ: Πώς οι 0 εγχώριοι τίτλοι «χαρίζουν» χρυσάφι στους Λονδρέζους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider