Τσιάρας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιάρας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στη Βουλή
Ο κ. Τσιάρας κάλεσε την αντιπολίτευση «να κάνει αναδρομή στο παρελθόν για τα αποτελέσματα των πρόωρων αποφυλακίσεων».

Για τις αλλαγές στο ποινικό σύστημα της χώρας που προκύπτουν από την ευρεία τροποποίηση των ποινικών κωδίκων, αλλά και της αυστηρής τιμωρίας των ειδεχθή εγκλημάτων, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην εκπλήρωση μιας προεκλογικής μας δέσμευσης με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα». Όπως είπε, «η κυβέρνηση προσέγγισε με προσεκτικό τρόπο τις αλλαγές και κατάφερε να έχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων στον Ποινικό Κώδικα».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως «αυστηροποιούνται οι ποινές για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων, επανέρχονται και διευρύνονται οι ποινές για εμπρησμούς, πλημμύρες, ενώ εισάγονται αυστηρές ποινές για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας».

Ο κ. Τσιάρας κάλεσε την αντιπολίτευση «να κάνει αναδρομή στο παρελθόν για τα αποτελέσματα των πρόωρων αποφυλακίσεων» και τόνισε ότι την κυβέρνηση την απασχολούν οι πολλές γυναικοκτονίες το τελευταίο διάστημα.

Σε ότι αφορά τη «βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων» από αντεμβολιαστές είπε πως «η πολιτεία και η δικαιοσύνη θα προστατέψει υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς που διώκονται επειδή εφαρμόζουν το νόμο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα

Νέος Ποινικός Κώδικας: Ισόβια κάθειρξη για δολοφονία, βιασμό ανηλίκου και ομαδικό βιασμό - Τι ισχύει με το νέο πλαίσιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider