Νέο κύμα πανδημίας αναμένει ο Σ. Κουρτς στην Αυστρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο κύμα πανδημίας αναμένει ο Σ. Κουρτς στην Αυστρία
Επείγουσα έκκληση προς τον πληθυσμό να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, διότι ο αριθμός των λοιμώξεων στην Αυστρία σύντομα θα αυξηθεί και θα υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα, απευθύνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Επείγουσα έκκληση προς τον πληθυσμό να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, διότι ο αριθμός των λοιμώξεων στην Αυστρία σύντομα θα αυξηθεί και θα υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα, απευθύνει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς από τη Νέα Υόρκη, όπου έφθασε χθες, Κυριακή, το βράδυ για επίσκεψη μίας εβδομάδας, την πρώτη που πραγματοποιεί εκτός Ευρώπης από το ξέσπασμα της κρίσης.

Μιλώντας σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, ο καγκελάριος προειδοποίησε πως «ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, θα παραμείνει και θα μας απασχολεί ακόμη για πολλά χρόνια, και για εκείνον που έχει εμβολιαστεί η πανδημία έχει περάσει, αλλά για εκείνον που δεν έχει εμβολιαστεί ο ιός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

«Μία αύξηση του αριθμού των μολύνσεων, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ολλανδία και στη Νότια Ευρώπη, θα συμβεί και σε εμάς. Έπειτα από εμπειρία ενάμιση χρόνου, γνωρίζουμε ότι αυτή η πανδημία έρχεται σε κύματα», ανέφερε, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος έλαβε πριν από λίγες ημέρες την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα, υπάρχει τώρα ο εμβολιασμός που προστατεύει επίσης από όλες τις μέχρι τώρα παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής "Δέλτα", και ο ίδιος θέτει καθημερινά το ερώτημα εάν υπάρχει μία μετάλλαξη που δεν καλύπτεται από τον εμβολιασμό, διευκρίνισε.

Μόλις πρόσφατα, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε τονίσει την προσωπική ευθύνη σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τώρα καθιστά σαφές ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται για όσο το δυνατόν περισσότερους εμβολιασμένους ανθρώπους στην Αυστρία.

Προς τούτο, όπως ο ίδιος παρατηρεί, καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει μαζί με τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια μία όσο το δυνατόν ελκυστική προσφορά, να προσεγγίσουν για παράδειγμα ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν χωρίς προηγούμενο κλείσιμο ραντεβού, ενώ προβλέπεται επίσης συνεργασία με ενώσεις, όπως η εθελοντική πυροσβεστική.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν φαίνεται να σκέφτεται οικονομικά κίνητρα για εμβολιασμούς, καθώς , όπως λέει, «μέχρι τώρα, στοιχηματίσαμε να εμβολιάσουμε όσους το θέλουν», αναμένοντας από την πλευρά του ότι η προσφορά εμβολιασμού θα γίνει επίσης αποδεκτή από εκείνους τους ανθρώπους που προηγουμένως ήλπιζαν ότι ο ιός θα «εξαφανιστεί».

Στη συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους και αντιδρώντας στην κριτική ότι τα βήματα χαλάρωσης έχουν προχωρήσει πολύ, ο καγκελάριος ανέφερε ότι η Αυστρία έχει «ένα ισχυρότερο δίχτυ ασφαλείας από άλλες χώρες», παραπέμποντας στον ιδιαίτερα υψηλό αριθμό διενεργούμενων διαγνωστικών τεστ, στον κανόνα «πιστοποιητικού εμβολιασμού-ανάρρωσης από τη νόσο -πρόσφατο αρνητικό τεστ», αλλά και στη δυνατότητα κάθε ανθρώπου να υπερβεί τους κανόνες για να προστατεύσει τον εαυτό του.

Εκφράζοντας την επιφύλαξή του για το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος των συνόρων, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι «ο ιός δεν σταματά στα σύνορα και, παρόλο που ορισμένα συνοριακά μέτρα είχαν νόημα, κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον ιό», καθώς η παραλλαγή Δέλτα, για παράδειγμα, είχε εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη παρά τους περιορισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider