Επίσκεψη Θεοχάρη στην Ολλανδία για την ενίσχυση των τουριστικών ροών

Newsroom
Μοιράσου το
Επίσκεψη Θεοχάρη στην Ολλανδία για την ενίσχυση των τουριστικών ροών
Στο Άμστερνταμ ο υπουργός Τουρισμού θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators και τουριστικών πρακτορείων της Ολλανδίας.

Την Ολλανδία επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο περιοδείας σε χώρες με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2019 οι αφίξεις στη χώρα μας από την Ολλανδία είχαν φτάσει τις 1.150.000, σημειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας.

Στο Άμστερνταμ ο υπουργός Τουρισμού θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators και τουριστικών πρακτορείων της Ολλανδίας, ενώ θα παραχωρήσει επίσης συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Mattijs ten Brink, διευθύνοντα σύμβουλο του tour operator «SUNWEB», όμιλο με ιδιαίτερα έντονη παρουσία στην τουριστική αγορά της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι το 2019 η «SUNWEB», με 170.000 πακέτα διακοπών, κάλυψε μερίδιο 25% της τουριστικής κίνησης από την Ολλανδία προς την Ελλάδα και μάλιστα σε 30 διαφορετικούς προορισμούς. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και ο tour operator «Eliza was here», ο οποίος ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών με κρατήσεις δωματίων σε boutique hotels και καταλύματα ανώτερη κατηγορίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας του κ. Θεοχάρη με τον κ. Arjan Kers, γενικό διευθυντή της TUI Nederland, η οποία αντιπροσωπεύει το 29% της ολλανδικής αγοράς για την Ελλάδα, με περίπου 200.000 πακέτα διακοπών ετησίως.

Οι επόμενες συναντήσεις του υπουργού Τουρισμού στην Ολλανδία θα είναι με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ολλανδίας (ANVR) κ. Frank Oostdam και την εμπορική διευθύντρια του «Travel Club» κυρία Martine de Knoop. Σημειώνεται ότι το Travel Club είναι μια αλυσίδα με 300 ανεξάρτητους τουριστικούς πράκτορες και συνολικό τζίρο 6,5 εκατ. ευρώ κατ' έτος, μόνο για την Ελλάδα.

Ακολούθως, ο υπουργός Τουρισμού θα συναντήσει τον ιδιοκτήτη του tour operator «Corendon» Atilay Uslu και τον CEO του ίδιου Οργανισμού κ. Steven van der Heijden. Το απόγευμα της Δευτέρας, θα έχει συνομιλίες με τη διευθύντρια για την Ελλάδα και υπεύθυνη του προγράμματος συνδιαφήμισης εκ μέρους του tour operator «Silverjet Vakanties» Lydia Kortekaas.

Μετά το πέρας των συναντήσεών του, ο κ. Θεοχάρης θα αναχωρήσει από το Άμστερνταμ για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, την Κοπεγχάγη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Από την Σκανδιναβία στην Ελλάδα - Συνεργασία ΕΟΤ με Δήμο Σκοπέλου