Θεοχάρης: Λάθος να ξεχωρίζουμε τα νησιά σε covid free- Είναι παγίδα

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοχάρης: Λάθος να ξεχωρίζουμε τα νησιά σε covid free- Είναι παγίδα
Μήνυμα στους δημάρχους να μην ξεχωρίζουν και διαφημίζουν νησιά ως covid free γιατί είναι «παγίδα» έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης απαντώντας σε επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στην Βουλή. «Είναι παγίδα γιατί το covid free μπορεί να καταρρεύσει αν εμφανιστούν κρούσματα» τόνισε.

Μήνυμα στους δημάρχους να μην ξεχωρίζουν και διαφημίζουν νησιά ως covid free γιατί είναι «παγίδα» έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης απαντώντας σε επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στην Βουλή. «Είναι παγίδα γιατί το covid free μπορεί να καταρρεύσει αν εμφανιστούν κρούσματα» τόνισε.

Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για άνοιγμα του τουρισμού με μικρά βήματα και ασφάλεια με ορόσημο την 14η Μαΐου, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι από σήμερα εμβολιασμένοι πολίτες από τις ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ και τις πέντε χώρες που έχει γίνει συμφωνία (Μεγ. Βρετανία, Ισραήλ, Σερβία, ΗΑΕ) μπορούν να έρθουν χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα.

«Βάλαμε όσα χρειάζεται για να ανοίξουμε στις 14 Μαίου, βεβαίως , υπό την αίρεση του τι θα πουν οι ειδικοί, εάν μας πουν ότι αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί τότε αναγκαστικά θα υπάρξουν προσαρμογές» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού. Όπως είπε, από σήμερα ανοίγουν για όσους εμβολιαστεί και τα χερσαία σύνορα σε Προμαχώνα και Νυμφαίο.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό ο κ. Θεοχάρης είπε ότι είναι η ομάδα που θα ξεκινήσει πρώτη, μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων. «Θα γίνει πράξη όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων εκτός αν προτείνετε να προχωρήσουμε άμεσα και κατευθείαν στους εργαζόμενους Τουρισμού» τόνισε. «Πρώτοι στην σειρά είναι οι εργαζόμενοι του Τουρισμού , αλλά ο προγραμματισμός γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των εμβολίων που έχουμε. Μας λένε ότι θα παραδοθούν τόσα εμβόλια και μετά αυτό αλλάζει». Ο υπουργός ανέφερε για τους περίπου 280.000 εργαζόμενους στον κλάδο ότι «σε κάθε περίπτωση πάντως ο εμβολιασμός εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού θα γίνει πολύ γρήγορα όταν ξεκινήσει, σε τρεις εβδομάδες».

Αναφέρθηκε στην σημασία του πιστοποιητικού εμβολιασμού που έθεσε πρώτα απ όλα η Ελλάδα στις 12 Ιανουαρίου με την επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ υπερασπίστηκε την στρατηγική της χώρας σε ότι αφορά τον τουρισμό το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider