Σκυλακάκης: Τα χρήματα είναι πεπερασμένα – Η κρίση κόστισε 26 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Τα χρήματα είναι πεπερασμένα – Η κρίση κόστισε 26 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ειδική ρύθμιση για τις Επιστρεπτέες 1, 2 και 3 της περασμένης άνοιξης και στο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση παγίων εξόδων, λέγοντας ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα και είναι μέτρα που θα στοχεύσουν στην σημαντικότερη μείωση του τζίρου.

Τα χρήματα για την στήριξη της οικονομίας είναι πεπερασμένα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Τσίπρα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι η οικονομική πλευρά της κρίσης έχει πολύ σημαντικές δημοσιονομικές επιπτώσεις και όπως είπε κόστισε 26 δισ. ευρώ σε ταμειακά διαθέσιμα έως το τέλος του 2020 . «Πάμε βδομάδα τη βδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ειδική ρύθμιση για τις Επιστρεπτέες 1, 2 και 3 της περασμένης άνοιξης και στο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση παγίων εξόδων λέγοντας ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα και είναι μέτρα που θα στοχεύσουν στην σημαντικότερη μείωση του τζίρου. Έχουμε παρατηρήσει ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν κάποιοι που πάνε καλά στην πανδημία και άλλοι πάνε άσχημα» τόνισε εξηγώντας γιατί τα επόμενα μέτρα στήριξης θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην μείωση του τζίρου.

Αναφερόμενος στο θέμα των επιχειρήσεων που κλείνουν, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει αναβολή αποφάσεων για κλείσιμο επιχειρήσεων και αυτό είναι καλό. «Το χειρότερο θα ήταν μια επιχείρηση να κλείσει μέσα στην κρίση και ενώ υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον. Με το άνοιγμα είναι πιθανό να μπορέσει να επανακάμψει η κατανάλωση και τότε θα δούμε τι άλλα πρόσθετα μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να έχουμε βιώσιμες επιχειρήσεις και διατήρηση θέσεων εργασίας».

Ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και την στήριξή τους από το εγγυοδοτικό (ΤΕΠΙΧ) πρόγραμμα ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι επειδή δεν έχουν τραπεζικό προφίλ, για αυτές για αυτές δεν προσφέρεται ιδιαίτερα το ΤΕΠΙΧ. «Γι’ αυτό βάλαμε την επιστρεπτέα προκαταβολή από την οποία μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν λάβει ένα τεράστιο ποσό στήριξης, συγκεκριμένα 145.000 έλαβαν 2,5 δις μέχρι την επιστρεπτέα 5. Όσο μεγαλύτερη μείωση τζίρου τόσο μεγαλύτερο ποσό λάμβανες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider