Πολιτική | Ελλάδα

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου

Newsroom

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει σήμερα, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), ενώ νωρίτερα η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis στο Αιγαίο.

Επιστρέφει το Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου

Επιστρέφει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου, καθώς η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα Navtex, η οποία έχει ισχύ από σήμερα έως τις 23 Αυγούστου.

Η αγγελία προς ναυτιλλομένους εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας και με βάση τις συντεταγμένες προειδοποιεί ότι το Oruc Reis, με τα συνοδευτικά του πλοία Ataman και Cengiz Han, θα ξεκινήσει έρευνες δίπλα στο σημείο Α (γεωγραφικό μήκος 027-59-02 00Ε) από το οποίο ορίστηκε η τμηματική οριοθετική γραμμή της ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ και μέχρι τον 30ο μεσημβρινό.

Έξι νεκροί στην Εύβοια

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ ένας άνδρας αγνοείται. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα 8 μηνών βρέφος και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.

Μετά τις 17:00 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, οι νεκροί ανέρχονται στους 6, καθώς εντοπίστηκε μια γυναίκα που αγνοούνταν και η οποία δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως στις 11.00 το πρωί, της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου στην τακτική τηλεδιάσκεψη για την επιδημία του κορονοϊού. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Εύβοια όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Να επισημάνουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: