ΗΠΑ: Περισσότερο αισιόδοξες για την οικονομία οι ΜμΕ - Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη ανησυχία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Περισσότερο αισιόδοξες για την οικονομία οι ΜμΕ - Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη ανησυχία
Οι ιδιοκτήτες που ανέφεραν ότι οι κενές θέσεις εργασίας ήταν δύσκολο να καλυφθούν, βελτιώθηκαν κατά μία μονάδα,  στο 44%.

Περισσότερο αισιόδοξες εμφανίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ για τη λειτουργία τους, με τον πληθωρισμό να παραμένει η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες των αμερικανικών ΜμΕ.

Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της εθνικής ομοσπονδίας ανεξάρτητων επιχειρήσεων (NFIB), ο σχετικός δείκτης αισιοδοξίας των ΜμΕ διαμορφώθηκε για τον Μάιο στις 89,4 μονάδες έναντι 89 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση στις 88,7 μονάδες.

Ο αριθμός των ιδιοκτητών που αναμένουν καλύτερες επιχειρηματικές συνθήκες τους επόμενους έξι μήνες μειώθηκε κατά μία μονάδα από τον Απρίλιο, φτάνοντας το -50% τον Μάιο.

Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες που ανέφεραν ότι οι κενές θέσεις εργασίας ήταν δύσκολο να καλυφθούν, βελτιώθηκαν κατά μία μονάδα, στο 44%, συγκριτικά με τον Απρίλιο

«Συνολικά, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εκφράζουν ανησυχίες για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες» σημειώνεται στην έκθεση της NFIB.

«Οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού θα συνεχίσουν να περιορίζουν την ικανότητα πολλών μικρών επιχειρήσεων να καλύψουν τη ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αν και λιγότερο σοβαρές από την περσινή εμπειρία» προστίθεται στη σχετική έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρίσιμα για τις κινήσεις της Fed τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Γερμανία: Στο 6,3% ο πληθωρισμός του Μαΐου - Στο 14,9% ο πληθωρισμός των τροφίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider