Κόλινς (Fed): Αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός αλλά παραμένει υψηλός - Τι είπε για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλινς (Fed): Αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός αλλά παραμένει υψηλός - Τι είπε για τα επιτόκια
Επανέλαβε την πεποίθησή της ότι η Fed μπορεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει σημαντική ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού διήρκησε περισσότερο από το αναμενόμενο για να πραγματοποιηθεί, αλλά φαίνεται πως πλέον «είμαστε σε καλό σημείο» εκτιμά η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς.

«Υπάρχει βελτίωση στην πλευρά της προσφοράς - τόσο όσον αφορά τις αλυσίδες εφοδιασμού όσο και, σε κάποιο βαθμό, στην αγορά εργασίας- και βλέπουμε τώρα αρχικά σημάδια επιβράδυνσης στον πληθωρισμό τιμών σε αγαθά και μισθούς», δήλωσε η Κόλινς σε μια διάσκεψη στη Νέα Υόρκη.

«Αυτές οι βελτιώσεις χρειάστηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο για να υλοποιηθούν, αλλά φαίνεται ότι παρέχουν μια κάποια ανακούφιση στον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο πληθωρισμός «παραμένει πολύ υψηλός» και προκειμένου να υποχωρεήσει απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων οι οποίες μάλιστα θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για «κάποιο, ίσως παρατεταμένο, χρονικό διάστημα».

Τέλος, επανέλαβε την πεποίθησή της ότι η Fed μπορεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει σημαντική ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζέφερσον (Fed): Ο υψηλός πληθωρισμός μπορεί να αποκλιμακωθεί «μόνο αργά»

Μέστερ (Fed): Χρειάζεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος του PCE τον Ιανουάριο - Επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider