Ευρωζώνη: Άνοδος 43,3% στο δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Άνοδος 43,3% στο δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Αύγουστο
Άνοδο εμφάνισε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία στην Ευρωζώνη κατά τον Αύγουστο του 2022, τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση.

Άνοδο εμφάνισε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία στην Ευρωζώνη κατά τον Αύγουστο του 2022, τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 5% σε σχέση με τον Ιούλιου του 2022 και άνοδο 43,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία κατέγραψε άνοδο 4,9% σε σύγκριση με την περίοδο του Ιουλίου του 2022 και 43,0% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021. Αναλυτικά για την Ευρωζώνη σε μηνιαία βάση, την άνοδο στο δείκτη ώθησε η άνοδος κατά 11,8% στον ενεργειακό κλάδο, κατά 0,8% στα καταναλωτικά είδη μη μακράς διαρκείας, κατά 0,4% στα κεφαλαιακά αγαθά, κατά 0,3% στα καταναλωτικά είδη μακράς διαρκείας και κατά 0,1%. Εάν εξαιρεθεί ο κλάδος της ενέργειας, η άνοδος των τιμών στο σύνολο της βιομηχανίας ήταν κατά 0,3%.

Οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις στο δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία κατεγράφησαν στην Ιρλανδία (κατά 28,4%), τη Βουλγαρία (κατά 12,5%) και την Ουγγαρία κατά 10,6%. Μειώσεις σημειώθηκαν στο Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και την Τσεχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 27 μηνών η μεταποίηση της Ευρωζώνης - «Σοκ ανάλογο» με τη χρηματοπιστωτική κρίση

Επιμένει ανοδικά ο πληθωρισμός: Στο 12,1% στην Ελλάδα και 10% στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider