Γαλλία: Αποκλιμάκωση - έκπληξη για τον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Αποκλιμάκωση - έκπληξη για τον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο
Απροσδόκητη μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο

Απροσδόκητη μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να διαμορφώνονται στο 6,2%, χαμηλότερα από το 6,6% του Αυγούστου, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν πως ο πληθωρισμός στη Γαλλία θα παρέμενε αμετάβλητος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee, οι τιμές σε ενέργεια και υπηρεσίες επιβραδύνθηκε, ενώ οι τιμές των τροφίμων επιταχύνθηκαν.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γαλλία αποτελεί την εξαίρεση στην κατάσταση που επικρατεί στις κορυφαίες οικονομίες της ηπείρου, καθώς στην Γερμανία οι τιμές καταναλωτή έπιασαν υψηλά 70 ετών.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη των κρατών μελών της Ευρωζώνης θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα αναφορικά με τα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιήσει η ΕΚΤ στο ζήτημα των βασικών της επιτοκίων κατά τις προσεχείς της συνεδριάσεις, με πολλά μέλη του δσ αλλά και αναλυτές της αγοράς να εκτιμούν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει την επιθετική της πολιτική ώστε ο πληθωρισμός να επιστρέψει κοντά σε αποδεκτά επίπεδα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να ενεργήσει με αποφασιστικό αλλά τακτικό τρόπο για να καταπολεμήσει τα κέρδη των τιμών που διευρύνονται πέρα ​​από τις τιμές της ενέργειας και καθοδηγούνται όλο και περισσότερο από το εσωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πληθωριστική «έκρηξη» τον Σεπτέμβριο - Σε υψηλά 70 ετών ο εναρμονισμένος CPI

ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε κατά 0,6% το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο - Σε χαμηλό 5μήνου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Βρετανία: Στο 0,2% η ανάπτυξη στο β' τρίμηνο - Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το μέλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider