«Εκτροχιάστηκε» πάλι ο διαγωνισμός για το Θριάσιο ΙΙ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκτροχιάστηκε» πάλι ο διαγωνισμός για το Θριάσιο ΙΙ
Άγονος φέρεται να κηρύχθηκε τελικά ο διαγωνισμός για την αξιοποίησης έκτασης, όπου θα αναπτυχθεί εμπορευματικός σιδηροδρομικός σταθμός και σταθμός διαλογής. Αρχικά είχε δώσει προσφορά το σχήμα Hellenic Train - όμιλος Κοπελούζου.

Νέο εγχείρημα θα χρειαστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αξιοποίηση του εμπορευματικού κέντρου των 1.450 στρεμμάτων στο Θριάσιο, γνωστό και ως «Θριάσιο ΙΙ», στον οποίον Hellenic Train και όμιλος Κοπελούζου (μέσω της DAMCO) φέρονται ως μοναδικοί υποψήφιοι ανάδοχοι της σύμβασης παραχώρησης.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες της αγοράς, τελικά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος οπότε το υπουργείο και ο ΟΣΕ αν θέλουν να προχωρήσουν στην αξιοποίηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) και της όμορης στο «Θριάσιο Ι» έκτασης (εκεί την επένδυση προωθεί, με σύμβαση παραχώρησης, η ΘΕΚ ΑΕ στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και ο όμιλος Goldair), θα πρέπει να προκηρύξουν νέο διαγωνισμό.

Όπως έχει πολλές φορές αναδείξει το insider.gr, η διαδικασία αφορούσε στην τριακονταετή παραχώρηση της έκτασης, όπου έχουν αναπτυχθεί εμπορευματικός σιδηροδρομικός σταθμός και σταθμός διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ).

Πρόκειται για το ακίνητο, κυριότητας του ΟΣΕ Α.Ε., σε έκταση περίπου 1.450 στρεμμάτων, μία από τις μεγαλύτερες στην Αττική, όπου υφίστανται σιδηροδρομικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων και άλλα κτήρια υποστηρικτικών υπηρεσιών. Στην έκταση αναμένονταν να υλοποιηθεί μεγάλο logistics center, με σιδηροδρομικές και άλλες υποδομές.

Η σύμβαση παραχώρησης θα είχε ως αντικείμενο την εκτέλεση του τεχνικού έργου (ολοκλήρωση μελετών, κατασκευή έργων και προμήθεια Εξοπλισμού) του σιδηροδρομικού terminal, καθώς και τη παροχή των υπηρεσιών, τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης. Εντός του Χώρου Παραχώρησης υπάρχει και λειτουργεί Σιδηροδρομική Υποδομή και θα παρέχονται υπηρεσίες σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης. Για την ολοκλήρωση του συνόλου του Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. εκκρεμούν εργασίες κατασκευής κτιρίων και προμήθειας και εγκατάστασης ειδικού εξοπλισμού τις οποίες θα αναλάβει να εκτελέσει ο Παραχωρησιούχος στο πλαίσιο εκτέλεσης του Τεχνικού Έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ): Πότε ξεκινάει η περίοδος παραχώρησης της «Εγνατίας Οδού» - Τα real estate assets και τα λιμάνια

«Καλάθι» έργων 5 δισ. ευρώ στο PPF (ΤΑΙΠΕΔ), «γεμίζει» με νέες δράσεις – Πώς προχωράει πλήθος διαγωνισμών/διεργασιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider