ΗΠΑ: Πτώση στις τιμές εισαγωγών τον Ιούλιο, για πρώτη φορά φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πτώση στις τιμές εισαγωγών τον Ιούλιο, για πρώτη φορά φέτος
Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 1% μείωση.

Πτώση 1,4% εμφάνισαν οι τιμές εισαγωγών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, υποχωρώντας για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο και με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2020.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 1% μείωση. Σε ετήσια βάση, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν 8,8%, στη μικρότερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης των ΗΠΑ, οι τιμές εισαγωγών εξαιρουμένων των καυσίμων υποχώρησαν 0,5% τον Ιούλιο, καταγράφοντας μείωση για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Το κόστος των εισαγόμενων καυσίμων υποχώρησε 7,5% τον Ιούλιο, στην πρώτη μηνιαία πτώση του έτους. Ωστόσο, αυξήθηκε κατά 56,6% στη διάρκεια του περασμένου έτους.

Τέλος, οι τιμές εξαγωγών υποχώρησαν 3,3% τον Ιούλιο, ενώ έχουν αυξηθεί 13,1% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακό πελατολόγιο: Υποχρεωτική εφαρμογή από σήμερα - Απεργίες από συνεργεία, πλυντήρια, πάρκινγκ

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Αναπτυξιακός: Πρεμιέρα για ενισχύσεις 450 εκατ. ευρώ - Οι προθεσμίες και τα κριτήρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider