Αυστραλία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 η ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 η ανεργία
Συνολικά 64.800 θέσεις εργασίας πρόσθεσε η οικονομία της Αυστραλίας τον Δεκέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας, στο 4,8%, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, αφήνοντας περιθώρια στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας να ακολουθήσει την προβλεπόμενη «διαδρομή» στη χάραξη των επιτοκίων.

Συνολικά 64.800 θέσεις εργασίας πρόσθεσε η οικονομία της Αυστραλίας τον Δεκέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας, στο 4,8%, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, αφήνοντας περιθώρια στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας να ακολουθήσει την προβλεπόμενη «διαδρομή» στην αύξηση των επιτοκίων.

Η ενίσχυση της απασχόλησης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για επιπλέον 60.000 θέσεις εργασίας, επιβεβαιώνοντας πως οι προσλήψεις αυξήθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 μετά και τη λήξη των αυστηρών lockdowns στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια.

Η άνοδος του Δεκεμβρίου ακολουθεί έπειτα από τις 366.000 θέσεις που προστέθηκαν τον Νοέμβριο.

Η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη της απασχόλησης τον Ιανουάριο, ωστόσο οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η επίδραση θα είναι προσωρινή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider