Διεθνή
23-11-2021 | 12:49

Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ ο κόστος του lockdown στην Αυστρία - 400.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα»

Newsroom
Μοιράσου το
Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ ο κόστος του lockdown στην Αυστρία - 400.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έως και 1,2 δισ. ευρώ ανά εβδομάδα ενδέχεται να κοστίσει το καθολικό lockdown για την ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αυστρία που έχει τεθεί από χθες σε ισχύ, ωθώντας έως και 400.000 εργαζόμενους σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ακόμα υπολογίζουν το κόστος που θα έχει στην οικονομία της χώρας η απόφαση για το lockdown, στο οποίο έχουν κλείσει εντελώς και για τις επόμενες 3 εβδομάδες τα καταστήματα εστίασης, τα μουσεία και όλες οι επιχειρήσεις με μη βασικά προϊόντα.

Το οικονομικό πλήγμα μπορεί να είναι έως και 50% μεγαλύτερο λόγω των απωλειών σε πωλήσεις προϊόντων εν όψει των Χριστουγέννων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της Αυστρίας, Μάρτιν Κόχερ, το κόστος της προβλεπόμενης συμμετοχής του δημοσίου στο πρόγραμμα ενίσχυσης, υπό το οποίο η αυστριακή κυβέρνηση πληρώνει μέρος των εργαζομένων που έχουν δει μείωση στις ώρες εργασίας τους λόγω της πανδημίας, έχει τετραπλασιαστεί ή ακόμα και πενταπλασιαστεί σε σχέση με την προ-lockdown περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστρία: Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα το lockdown - Εντείνονται οι αντιδράσεις

MUST READ

Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού