3,2 Αμερικάνοι είναι μακροχρόνια άνεργοι ενώ λήγουν τα επιδόματα τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
3,2 Αμερικάνοι είναι μακροχρόνια άνεργοι ενώ λήγουν τα επιδόματα τους
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Το εισόδημα των νοικοκυριών μπορεί να μειωθεί σημαντικά και η εύρεση νέας εργασίας γίνεται πιο δύσκολη.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ανέργων Αμερικανών τον Αύγουστο ήταν μακροχρόνια άνεργοι ενώ τα επιδόματα για αυτούς πρόκειται να λήξουν.

Περίπου 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι -ή το 37,4% του συνόλου των ανέργων- είναι άνεργοι για τουλάχιστον έξι μήνες, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ.

Το ποσοστό έπεσε για δύο συνεχόμενους μήνες και είναι μικρότερο από το peak του Μαρτίου 2021 στο 43,4%. Αλλά το επίπεδο του Αυγούστου παραμένει υψηλό από ιστορική σκοπιά. Τα άτομα που δεν εργάζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα αντιμετωπίζουν συνήθως μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες.

Το εισόδημα των νοικοκυριών μπορεί να μειωθεί σημαντικά και η εύρεση νέας εργασίας γίνεται πιο δύσκολη. Η δυναμική μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις δυνατότητες μακροπρόθεσμων κερδών και να αυξήσει τις πιθανότητες απώλειας μιας μελλοντικής εργασίας.

Οι ομοσπονδιακές επεκτάσεις των επιδομάτων ανεργίας ενίσχυσαν το εισόδημα των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και άμβλυναν αυτές τις οικονομικές επιπτώσεις.

Οι άνεργοι μπορούν συνήθως να λάβουν κρατική επιδότηση ανεργίας για έως και 26 εβδομάδες, αν και ορισμένες πολιτείες προσφέρουν λιγότερα. Οι επεκτάσεις προσέφεραν αρκετές επιπλέον εβδομάδες ομοσπονδιακών παροχών για τους μακροχρόνια ανέργους.

Ωστόσο, αυτά τα οφέλη λήγουν την Ημέρα της Εργασίας. (Οι κυβερνητικοί κανόνες υπαγορεύουν ότι θα λήξουν το Σάββατο ή την Κυριακή, ανάλογα με την πολιτεία.)

Περίπου 3,8 εκατομμύρια μακροχρόνια άνεργοι λάμβαναν αυτή την ομοσπονδιακή βοήθεια από τα μέσα Αυγούστου, ανέφερε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες της πολιτείας απέσυραν την ομοσπονδιακή βοήθεια τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο πριν από την επίσημη λήξη τους σε εθνικό επίπεδο.

Και άλλη ομοσπονδιακή βοήθεια τελειώνει περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο. Το Ανώτατο Δικαστήριο στις 26 Αυγούστου ακύρωσε την εθνική απαγόρευση έξωσης που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Μπάιντεν, επηρεάζοντας δυνητικά εκατομμύρια άτομα που έμειναν πίσω με το ενοίκιο τους. Σε ορισμένες πολιτείες εξακολουθεί να ισχύει μορατόριουμ έξωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αρνητικό «χάσμα» με τις προβλέψεις οι νέες μισθοδοσίες τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider