Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η μείωση της ανεργίας τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η μείωση της ανεργίας τον Ιούλιο
Οι αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν κατά 91.000 τον Ιούλιο, περισσότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωθώντας το ποσοστό ανεργίας στο 5,7%.

Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη Γερμανία επιταχύνθηκε τον Ιούλιο, καθώς οι επιχειρήσεις αύξησαν το εργατικό τους δυναμικό για να ανταποκριθούν στη ζήτηση που βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

Ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 91.000 τον Ιούλιο, περισσότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 2,598 εκατ., ωθώντας το ποσοστό ανεργίας στο 5,7%. Οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση του Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση κατά 28.000.

«Η ανεργία και η υποαπασχόληση συνέχισαν να συρρικνώνονται από την αρχή του καλοκαιριού», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Εργασίας, Detlef Scheele. «Οι εταιρείες αναζητούν όλο και περισσότερο να προσλάβουν νέο προσωπικό».

Η δημοσίευση της ανεργίας έρχεται έπειτα από τα στοιχεία ότι το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία μειώθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την εφοδιαστική αλυσίδα, εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider