Accenture: «Αργή» αλλά σταθερή η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Accenture: «Αργή» αλλά σταθερή η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας
Η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με τις προηγούμενες οικονομικές κρίσης στην ιστορία της.

Πιο αργά από την οικονομία, ανακάμπτει η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα Accenture, καθώς η κρίση της πανδημίας επέφερε απώλειες 3,5 εκατ. θέσεων εργασίας το 2020, αριθμός που θα χρειαστεί μέχρι το 2023 για να καλυφθεί.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι κυβερνήσεις, σταδιακά, άρουν τα περιοριστικά μέτρα, καθώς σημειώνεται πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού και αυξάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στην ΕΕ. Όμως οι εταιρείες δείχνουν διστακτικές στις «επαναπροσλήψεις» και «προσλήψεις» εργατικού δυναμικού, καθώς ανησυχούν για ένα νέο κύμα κρουσμάτων που πιθανόν να φέρει νέα μέτρα.

Παρά τον αργό ρυθμό ανάκαμψης, η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με τις προηγούμενες οικονομικές κρίσης στην ιστορία της, χάρη στα «γενναιόδωρα» προγράμματα αναστολής εργασίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση της Accenture, εκτιμάται πως οι αυξημένες προσπάθειες επενδύσεων στην ψηφιακή τεχνολογία και τη βιωσιμότητα των επιοχειρήσεων θα μπορούσαν να προσθέσουν μέχρι και 5,7 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, μέχρι και το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider